Nisan 28, 2024

Kuşak Farkı

Nesil ya da kuşak dediğimiz zaman aklımıza X, Y veya Z kuşakları gelebilir. Kelime anlamı olarak ise kuşak toplumsal olarak bakıldığında 25 – 30 yıllık yaş gruplarını oluşturan insanlardır. Yani bizim ebeveyinleriniz bir önceki kuşak olurken onların ebeveyinleri de 2 kuşak ya da nesil öncesi olarak düşünülebilir.

Kuşak Farkı

Kuşak farkı olarak konuya baktığımızda ise benim bakacağım açı anlaşmazlık konusu. Kuşak farkı özellikle günümüzde insanların birbirleriyle büyük oranda çatışmasına sebebiyet verebiliyor. Çünkü günümüzde gelişim hızı çok arttı ve bir önceki kuşağın hayata bakışı ile bir sonraki kuşağın hayata bakışı arasında büyük farklılıklar olabiliyor. Hele iki kuşak arasında yaşanan çatışma gerçekten çok trajik.

Kuşak Farkı

Günümüzde iki kuşak fark olan insanların birbirleriyle anlaştıklarını, aynı fikirde olduklarını görmemiz son derece zordur. Hatta yaşlı insanların hayat görüşleri bazen yeni nesil insanların hayatlarını mahvedebilecek cinsten olabiliyor. Kuşak farkı günümüzde yeni nesil insanların geleceğini karartabilecek hale geldi.

Yorumlar

  • Kuşaklar ne kadar farklı olsalar da beraber yaşamayı öğrenebilmeliler bence

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kibir

Kibir

Koşulları En İyi Şekilde Kullanmak – Friendz10
Ceza Başarısızlığı Önler – Friendz10

Ceza Başarısızlığı Önler – Friendz10

İleriye Fazla Sıçramak – Friendz10

İleriye Fazla Sıçramak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kibir

probiyotik

36 Milyon Yaşındaki Penguen

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun