Nisan 26, 2024

Genelleme

Detaylara inmek ya da bir şeyi en küçük ayrıntısına kadar bilmek herhangi bir konuda başarılı olma şansını son derece artırabilir. Ama insanlar her konuda detaylara hakim olma şansına sahip değildir. Bir insanın buna gücü yetmez.

Genelleme

Ama hayat öyle bir şeydir ki insanın karşısına genellikle onun bildiğinden daha fazlasını çıkartır. İşte böyle durumlarda insanlar da bilemedikleri detayların altında ezilmemek ve durumu basitleştirebilmek için genel doğrular üzerinden konuya bakabilirler yani genellerler. Mesela futbol 11 oyuncudan oluşan iki rakip takımın birbirlerinin kalelerine gol atmak şartıyla birbirlerini yenmek için oynadığı bir oyundur.

Genelleme

Bu bakış açısı ilk bakışta doğru gibi gelebilir ama yedek oyuncuları ve teknik ekibi de hesaba katarsak futbolun aslında 11 kişilik iki takım arasında oynanmadığını düşünebiliriz. Ayrıca bir futbol maçında futbolcular oyundan atılabildiği için maçlar her zaman 11'e 11 oynanamayabilir. Genelleme bir konunun anlaşılmasını kolaylaştırır ama detaylara inmemek kaydıyla.

Yorumlar

  • Genelleme yapmak zordur

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Hareketsiz

Hareketsiz

Konumun Yarattığı Doğrular – Friendz10

Konumun Yarattığı Doğrular – Friendz10

Gizli Olan Her Şey Güç Unsurudur – Friendz10

Gizli Olan Her Şey Güç Unsurudur – Friendz10

Başkalarından Öğrenmenin Kazandırdığı Zaman – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hareketsiz

probiyotik

Büyük İskender'in Yolculuğu

bubble30
Nielawore

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun