Mayıs 01, 2025

Doğrular Doğrulandığı Kadar Doğrudur

Bugünkü konumuz, doğrunun niye doğru olduğu veya yanlışın niye yanlış olduğu ile ilgilidir acaba. Evet, doğruyu doğru yapan nedir? Ahlak kurallarına uygun olması mı? Vicdanlarımıza hitap etmesi mi? Aklımıza yatması mı? Bir şey niye doğrudur? Bir şeyin doğru olmasının sebebi aslında insanların onu doğrulamasından kaynaklanmaktadır. Onu onaylamasından kaynaklanmaktadır. Diyelim ki siz son derece önemli bir davranışta bulundunuz. Birisine yardım ettiniz diyelim.

Doğrular Doğrulandığı Kadar Doğrudur

Yaşlı birisinin karşıdan karşıya geçmesine yardım ettiğinizi varsayıyorum. Siz yaşlı insana yardım ettikten sonra toplumun veya çevrenizde bulunan insanların sizi ayıpladığını ve karşı ters bir reaksiyonun gösterdiğini düşünün. Böyle bir reaksiyon anında sizin o yaşlı insana karşıdan karşıya geçirmeniz hala doğru bir davranış olarak mı kalmaya devam eder yoksa yanlış bir davranış olmaya mı başlar?

Doğrular Doğrulandığı Kadar Doğrudur

Belki içinizde doğru yaptığınızı düşünüyorsanızdır ama toplumun gözünde siz hata yaptınız. O zaman yaptığınız davranış sadece sizin için doğru olmaya başlar ve toplumun kalanı için yanlış olmaya devam eder. Sonradan gelecek olan yeni nesiller ise bu davranışın ayıplandığını gördüklerinde onların içlerinde de bu davranış yanlış olarak algılanmaya başlar ve sonunda yaşlı bir insanı karşıdan karşıya geçirmek yanlış bir davranış haline gelir. Doğrular doğrulandıkları kadar doğrudur sadece. 

Yorumlar

  • Doğru ile yaşam arasında fark var

  • Doğruların korunması gerekir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Zayıf Taraf

Zayıf Taraf

Halkların Kaderi

Halkların Kaderi

Farklılıkların Bir Arada Yaşatılması

Farklılıkların Bir Arada Yaşatılması

Zekanın Alt Edemeyeceği Durumlar

Zekanın Alt Edemeyeceği Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Zayıf Taraf

probiyotik

DEPREM

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun