Mayıs 04, 2025

Bizim İçin Uygun Olanlar

En iyisi, en güzeli ya da zirve noktası hemen hemen hepimizin ulaşmak istediği bir yerdir. Ama bu noktaya ulaşana kadar yani en iyi olan en iyi olana kadar bir sürü süreçlerden geçmiştir. Bu yüzden en iyi olana ulaşmak sadece o süreçlerden geçenlerin hakkıdır. Herkes en iyisini isteyebilir ama mesele hak konusuna gelirse insanlar aslında yaşadıkları ya da çabaladıkları kadar iyisini hak ederler.

Bizim İçin Uygun Olanlar

Bu yüzden en iyisi yerine herkesin hak ettiğine yönelmesi ve mücadele ederek zamanla daha iyisine ulaşması en mantıklısı, en doğru seçenek olacaktır. Bir şeyi hak etmenin bedeli o şey uğruna harcadığımız zaman ve emekle doğru orantılıdır.

Bizim İçin Uygun Olanlar

Ancak yetenek faktörünü unutmamak gerekir. Yani bir konuda yeteneği olan bir insan yeteneği olan bir insan yeteneği olmayan bir insana göre aynı emeği harcayarak çok daha fazlasını elde edebilir. Bu konuda yapılabilecek pek fazla bir şey yoktur. Yetenek yaradılıştan gelen bir adaletsizliktir. Ama çalışan e ve emek harcayan bir insan mutlaka bir şeyler elde eder. Az ya da çok.

Yorumlar

  • Yetenek faktörü çoğu şeyi değiştirebilir ama harcanacak emeği asla es geçmemek lazım

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Halkların Yolu

Halkların Yolu

Kararlı İnsanların Önemi

Kararlı İnsanların Önemi

Ölçülemeyene Tahmini Değer Biçmek

Ölçülemeyene Tahmini Değer Biçmek

Avantajın İyi Anlaşılması

Avantajın İyi Anlaşılması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Halkların Yolu

probiyotik

Düellolar ve Sonuçları

bubble30
Nielawore

KUSURDA GÜZELLİK VARDIR: ARP 184

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun