Nisan 20, 2024

Kar Topu Çığa Dönüşür

İçinde bulunduğumuz her türlü sosyal ortamlar insanların birbirleriyle ilgili sürekli olarak fikirler edindikleri yerlerdir. Aynı zamanda insanlar bu fikirlerini birbirleri ile paylaşıp büyütürler ve olmadık yerlere de götürebilirler.

Kar Topu Çığa Dönüşür

Fikirlerin edinilmesi ise genellikle ufak detaylardan olur. Mesela sizin yemek yeme şekliniz, konuşma şekliniz ya da ilgi alanlarınız gibi sizi yüzeysel olarak tanıtan detaylar. Ama insanlar bu tarz detaylardan insanların derinlikleri hakkında fikir yürütme eğiliminde olabilir. Sonrasında küçük detaylardan edinilen büyük ve varsayımsal fikirler diğer insanların gözünde o kişinin bizzat kendisi olmanıza sebep olabilir.

Kar Topu Çığa Dönüşür

Siz ve sizin hakkınızda edinilen fikirler birbirinden başka olabilir ama siz ne yazık ki sizin hakkınızda edinilen fikirlere göre muamele görürsünüz. Kimse sizin gerçekte kim olduğunuzu anlamaya uğraşmaz. Gelinen son nokta ise aslında başlangıçta edinilen küçük fikirlerin sonucudur. Tıpkı tepeden bırakılan bir kar topunun sonrasında bir çığa dönüşmesi gibi.

Yorumlar

  • Küçükken çözmek daha iyidir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Uygulanamayan İdealler

Uygulanamayan İdealler

Doğa Her Zaman Haklı Çıkar – Friendz10

Doğa Her Zaman Haklı Çıkar – Friendz10

Her Sistem Ancak Pratikle Gelişebilir – Friendz10
En İyisini Bilmek Doğru Bir Kıyaslama Yapmamızı Sağlar – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Uygulanamayan İdealler

probiyotik

Büyük Trajedilerin Kısa Tarihi

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun