Mayıs 03, 2025

NAZİ ALTINLARININ SIRRI (VI) – Friendz10

İsviçre'ye bankalar kanalıyla giren altınların yanı sıra bir kısmının da Davos yoluyla gittiğine dair ciddi şüpheler vardır. Alman sınırına sadece 16 kilometre mesafede bir Nazi merkezi haline gelen Davos, savaş boyunca yaralı ve hasta Alman askerleri için tedavi merkezi ve Nazi ajanları için geçiş yoluydu. Sınırlarını Yahudi göçmenlere kapatan İsviçre, Almanları rahatsız etmemek için Davos'taki Nazi faaliyetlerine de göz yumuyordu.

 

NAZİ ALTINLARININ SIRRI (VI) – Friendz10

Buradan geçen birçok para savaştan sonra kullanılmak üzere paravan şirketlere yatırılıyordu. 1946 yılında 'Germany Is Our Problem' adlı bir kitap yazan Amerikan Hazine Bakanı Henry Morgenthau, Hitler'in savaş ekonomisini yürütmesini sağlayan Krupp gibi Alman şirketlerinin gelecekte de büyük sorunlar yaratacağını düşünüyordu.

NAZİ ALTINLARININ SIRRI (VI) – Friendz10

Bunun nedeni Morgenthau'nın savaş sırasında Nazi ekonomik faaliyetlerini izleyen ve tarafsız ülkelerin Nazi'lere kaynak aktarmasını önlemeye çalışan 'Operation  Safehaven'i yakından biliyor olmasıydı.  Morgenthau Almanya'nın ancak silahsızlandırılmış ve sanayisizleştirilmiş bir ülke olarak 'uslu duracağını' düşünmüştü. Ne var ki gerek Almanya'nın kendisini besleyemeyen bir ülke olması, gerekse de Almanya ile geniş bağlantıları olan Dulles'ın bu ülkeyi komünizme karşı bir direniş bölgesi olarak kullanmak istemesi Stalin'in tutumu ile birleşince, Alman sanayiinin hızla gelişmesi için yol tekrar açılmış oldu. Nazilerin şirketlere ve bankalara gizledikleri paralar kolayca devreye girdi.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Alternatif Akım

Alternatif Akım

Maddi Çıkar ve Düello

Maddi Çıkar ve Düello

Düello ve Meydan Okuma

Düello ve Meydan Okuma

Düello Bir Ceza Yöntemi Mİ?

Düello Bir Ceza Yöntemi Mİ?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İnsan Doğasının Temeli

probiyotik

Alternatif Akım

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun