Mayıs 15, 2024

NAZİ ALTINLARININ SIRRI (III) – Friendz10

Nazilerin ölüm birlikleri arasında öldürülen 6 milyon Yahudi'nin üçte birinden sorumlu olan SS Einsatzgruppen içerisinde, örneğin sadece Fransa'nın şato ve müzelerini yağmalamakla görevlendirilmiş olan Einsatzgruppen Rosenberg vardı. Ayrıca saklanan tüm altınları bulmak için kurulan ve bunların bir kısmını üst düzey Nazilerin kişisel servetlerine aktaran Devisenscutzkommando (DSK) adı verilen ayrı birlikler de bulunuyordu.

NAZİ ALTINLARININ SIRRI (III) – Friendz10

Sonderkomando denilen bir grup da Auschwitz gibi toplu imha yerlerinde gazlanan Yahudilerin altın dişlerini söküyordu. Ama örneğin Rusya'da bu dişlerin kurban öldürülmeden söküldüğü de vakiydi. Bunların yanı sıra az sayıda zengin Yahudinin büyük servetlerle kaçışlarını satın aldıkları da biliniyor. Örneğin Baron Louis de Rotschild çelik fabrikalarını Herman Goering işletmelerine devrederek kurtuldu. Keza Avusturyalı Weiss ailesi de buradaki dev servetlerini ve fabrikalarını bırakıp gittiler. Sayıları büyük olmamakla birlikte Nazi iktidarının her döneminde benzer örnekler görüldü.

NAZİ ALTINLARININ SIRRI (III) – Friendz10

Avrupa'nın dört bir yanından gelen yağma mallar çok fazla olduğu ve bunların hepsi külçeye dönüştürülemeyeceği için Alman Merkez Bankası sonuçta bir başka yol buldu. Bunları satıp paraya çevirmek için bit pazarları kurdular ve hasılatı Max Heiliger adıyla SS hesaplarına yatırdılar. Buna, 'Melmer sistemi' adı verilmişti. Böylece Reichsbank, Himmler'in ajanı olarak SS yağmasını bilinen mali araçlara çevirdi ve bir kısmını İsviçre'ye gönderdi. İsviçre bankaları da bu kirli paraları temizleyerek Nazilere ihtiyaçları olan nakit dövizi temin etti. İsviçre bankaları bu işlerden aldıkları komisyonların yanı sıra toplama kamplarında ölen Yahudilerin hesaplarının üzerine yatarak kârlarını katmerlediler.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Ketçap Nasıl Bulundu?

Ketçap Nasıl Bulundu?

Evimizdeki Bakteriler

Evimizdeki Bakteriler

Bakteriler Kendini Feda Ediyorlar

Bakteriler Kendini Feda Ediyorlar

Fedakâr Bakteriler

Fedakâr Bakteriler

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İsteği Anlamak

probiyotik

Ketçap Nasıl Bulundu?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun