Mayıs 03, 2025

Çizgi Romanların Gerçek Kahramanları (VI) - Friendz10

Onun hikâyesi pek çok Avrupalı Yahudi ailesinden farklı değildi. Faşizm kovaladı, onlar kaçtılar; Budapeşte, Viyana, Zürih. Adı Siegmund Salzman idi (1869-1945). Eserlerinde “Felix Salten” adını kullandı. Oyunlar, kısa hikâyeler, seyahat yazıları kaleme aldı. 20’nci yüzyıl başında Alplere yaptığı yolculuk çocuk edebiyatı klasiklerinden birinin doğumuna neden oldu: Bambi!

 

Çizgi Romanların Gerçek Kahramanları (VI) - Friendz10

İri parlak gözleri, uzun kirpikleri, küçük siyah bir noktayı andıran burnu ve incecik bacakları üzerinde koşup oynayan yavru bir ceylanın hikâyesiydi bu. En yakın arkadaşları, ele avuca sığmayan yaramaz tavşan, utangaç bir kokarca ve çokbilmiş baykuştu.

Çizgi Romanların Gerçek Kahramanları (VI) - Friendz10

Felix Salten, İtalyanca “bebek” anlamındaki “bambino” sözcüğünü kısaltıp, “bambi” yapmıştı. Bambi kitabı 1923 yılında çıktı. 10 yıl sonra öykünün film haklarını sattı. Aldığı para sadece bin dolardı! Walt Disney filmi 1942 Ağustosu’nda vizyona soktu. Ancak film savaş yıllarında kimsenin ilgisini çekmedi. Bambi, yıllar sonra ünlendi. Ama Felix Salten bunu göremedi. Dünyada çizgi roman fırtınası çizgi filmler ve animasyon filmleriyle sürüyor.

 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Alternatif Akım

Alternatif Akım

Maddi Çıkar ve Düello

Maddi Çıkar ve Düello

Düello ve Meydan Okuma

Düello ve Meydan Okuma

Düello Bir Ceza Yöntemi Mİ?

Düello Bir Ceza Yöntemi Mİ?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İnsan Doğasının Temeli

probiyotik

Alternatif Akım

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun