Nisan 26, 2024

Hayat Amacı Yanılgısı

Bazı insanlar için hayatta bulunması gereken ya da ulaşılması gereken bazı hedefler ve amaçlar vardır. Çok başarılı olmak, iyi bir aileye sahip olup evlenmek, en iyi okullardan mezun olup eğitim almak gibi toplumun insanın zihnine koyduğu birtakım hedefler vardır.

Hayat Amacı Yanılgısı

Ama insan için üç farklı seçenek vardır. Birinci ihtimal insan kafasına kodlanan hedeflere ulaşamaz ve büyük bir yıkım yaşar. İkinci seçenekte insan kafasına kodlanan hedeflere ulaşır ama ulaştığı yerde ulaştığı şeyler beklediği gibi olmaz. Örneğin bir insan kendi kafasındaki idealleri karşılayan bir eş bulur ama o ideal eşin karakterinin bozuk olduğunu fark etmeye başlar.

Hayat Amacı Yanılgısı

Ya da bir insan üst düzey yönetici olur ama o işi yaparken tüm zamanının iş yerinde geçtiğini ve hayatının boşa harcandığını fark etmeye başlar. Üçüncü ihtimalde ise insan hem ideallerine ulaşır hem de o ideallerden mutlu olur. Hayatta en sık yaşanan ihtimal genellikle birinci ihtimalken en az yaşanan ise üçüncü ihtimaldir. Çünkü gerçek hayat idealize edilemeyecek kadar kaotiktir.

Yorumlar

  • Hayat onu yaşadıkça anlaşılabilir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Hareketsiz

Hareketsiz

Konumun Yarattığı Doğrular – Friendz10

Konumun Yarattığı Doğrular – Friendz10

Gizli Olan Her Şey Güç Unsurudur – Friendz10

Gizli Olan Her Şey Güç Unsurudur – Friendz10

Başkalarından Öğrenmenin Kazandırdığı Zaman – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hareketsiz

probiyotik

Büyük İskender'in Yolculuğu

bubble30
Nielawore

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun