Yenilginin Etkisi

Rakipli oyunlar bazen insanlar için namus meselesine dönüşebilir. Kaybetmek her insan için can sıkıcı olabilir ama bazı insanlar için bu durum can sıkıntısından çok daha ötesinde kötü bir hisse dönüşebilir. Ve bunun sonuçları çok yıkıcı olabilir. Kaybettiği için kavga eden insanlar var hatta kaybettiği için en yakınlarının bile kalbini kırabilen insanlar var.

Yenilginin Etkisi

Peki bazı insanlar için kaybetmek neden bu kadar kötü olabilir? Bazı insanlar için kaybetmek özgüvenini temelden sarsabilir. Yani en iyi olduğu alanda kaybetmenin verdiği his kaybeden kişinin kendine olan saygısını o kadar çok zedeleyebilir ki bu durum kaybeden kişinin en sonunda kendisini de kaybetmesiyle sonuçlanabilir.

Yenilginin Etkisi

Bazı insanlar için ise yenilmekten daha önemli olan yenildikleri insanın kim olduklarıdır. Bazı insanlar kendilerine özellikle rakip gördükleri insanlara yenilirlerse bu durum yenilen insana çok kötü hissettirebilir. Her ne olursa olsun yenilgiye gösterilen tepki bir insanın hayattaki başarı seviyesi ya da kendisine olan saygının boyutuyla doğru orantılı olabilir. Bu ikisi azaldıkça yenilgi insanın canını daha çok yakıyor olabilir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Hataların Yarattığı Bahane

Hataların Yarattığı Bahane

Yorulmanın Verdiği Anlamsız Neşe – Friendz10

Yorulmanın Verdiği Anlamsız Neşe – Friendz10

Anlık Olarak İhanet Etmek – Friendz10

Anlık Olarak İhanet Etmek – Friendz10

Geride Bir Destekçi Kurtarıcı Olabilir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hataların Yarattığı Bahane

probiyotik

Yıldırım ve Düşmesi

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun