Nisan 20, 2024

ŞEYTANİ VARLIK: KARA KÖPEK

Kara köpek, temel olarak İngiliz Adalarının folklorunda bulunan ruh veya şeytani bir varlıktır. Kara köpeğin bir bazı durumlarda bir şekil değiştiricidir ve genellikle Şeytan ile ilişkili olduğu veya bir hayalet olarak tanımlandığı söylenir. Görünüşü ölümün bir sınırı olarak kabul edilir. Genellikle normal bir köpekten daha büyük olması ve parlayan büyük gözlere (bazı efsanelerde kırmızı gözlere) sahip olması ile bilinir. Büyük fırtınalarda kavşaklarda, antik yollarda görüldüğü söylenir. Issız yollarda yalnız yolcuların karşısına çıktığı ve gören kişinin kısa bir süre sonra öleceğine inanılır.

ŞEYTANİ VARLIK: KARA KÖPEK

Kara köpeğin kökenini ayırt etmek zordur. Yaratığın İngiliz kültürünün Kelt veya Germen unsurlarından gelip gelmediği kesin değildir. Birçok külturde bu köpekle karşılaşırız. Avrupa mitolojisi boyunca köpekler ölümle ve cehennemle ilişkilendirilmiştir. Buna örnek olarak, Cwn Annwn(Galler), Garmr (İskandinav) ve Cerberus (Yunan) verilebilir. Siyah köpekler genellikle uğursuz veya kötü niyetli olarak kabul edilir ve birkaçının doğrudan zararlı olduğu söylenir. Ayrıca cadılar ve büyücüler için tanıdık ruhlar olarak hizmet edebilirler.

 

ŞEYTANİ VARLIK: KARA KÖPEK

Bununla birlikte, bazı kara köpeklerin iyi niyetli davrandığı söylenir. Koruyucu siyah köpekler olarak bilinen bazıları, geceleri yolcuları doğru yola yönlendirir veya tehlikeden korur.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

NAMES ON THE SURFACE OF MERCURY

NAMES ON THE SURFACE OF MERCURY

"KÖŞEYİ DÖNENLERİN ŞARKISI"

"KÖŞEYİ DÖNENLERİN ŞARKISI"

LIGHT ECHO V838 MON STAR

LIGHT ECHO V838 MON STAR

HAYVANLAR DA BİZİM GİBİ AŞIK OLUR MU?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Bataklıktan Çıkarken

probiyotik
bubble30
Nielawore

NAMES ON THE SURFACE OF MERCURY

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun