Nisan 29, 2024

Sürgün Çilesi (III) – Friendz10

İki vagon Kırım Çingenelerini orada şehrin ortasına bıraktılar. Çünkü onlar çalışmazlardı. Bizi de Gorkiy bölgesi Pravdinsk kâğıt kombinesine bıraktılar. Balıkino denilen yere de iki vagon adam götürdüler. Savaştan sağ kalan Seferov ve bazı Kırım idarecilerini Volga tarafına derin dağlar içine götürdüler. Bir daha onlardan haber alamadık. Kâğıt kombinasının adamları yaşımızı, mesleğimizi sorup sabaha kadar bizi bilgimize göre işlere dağıttılar. Açıkta hiç kimse kalmadı. Yaşlı, genç, çocuk hepimize bir iş buldular.

Sürgün Çilesi (III) – Friendz10

Ben öğretmen olduğumdan bana masa başında iş yazmışlar. Aylığımı sordum, “600 ruble ve 450 gram ekmek” dediler. O zaman ailemiz babam, annem, ben, Ayşe kardeşim (Şimdi Taraktaş köyünde oturuyor) ve Settar kardeşimden (rahmetli oldu) oluştuğu, yani kalabalık olduğu için aylığı çok olan ağır bir iş istedim. B.eni selüloz atölyesine aldılar. Orada cepheye kâğıt hazırlıyorlardı. Fakat orası sağlığa çok zararlıydı. Oraya ilk girdiğim günlerde devamlı hapşırıyor, gözlerimden yaş geliyordu.

Sürgün Çilesi (III) – Friendz10

Asan kardeşimi de Almanlar işgal sırasında orduya hizmet için götürmüşlerdi. Aradan yedi yıl geçtikten sonra gelip bizi buldu (1989′da Asan kardeşim Vatan Kırım’da vefat etti). Sudak şehrinde yaşayan bir insan perver Rus arkadaşım bana mektup ve iki küçük paket yolladı. Bu da hatıralarımın bir köşesinde daima duruyor.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Osmanlı Marjinalleri: Hokkabazlar

Osmanlı Marjinalleri: Hokkabazlar

Şah ve Satranç

Şah ve Satranç

Satranç ve Şah

Satranç ve Şah

Mikrodalga Fırının Prensibi

Mikrodalga Fırının Prensibi

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çıkarlara Uymak

probiyotik

Osmanlı Marjinalleri: Hokkabazlar

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun