Mayıs 18, 2024

Herkes Bağlandı

Günümüzde devletlerin ekonomik yapısına bakıldığı zaman aslında hepsinin birbirine bağlı olduğunu görürüz. Çünkü günümüzde hiçbir devletin topraklarından onun ihtiyaç duyduğu bütün ham maddeler çıkmaz. Ya da bir devlet sadece kendi topraklarından çıkan tarım ürünleri ile halkını doyuramayabilir.

Herkes Bağlandı

İşte bu yüzden günümüzde serbest ticaret her devletin kendi halkını refah içinde yaşayabilecek maddeleri bulabilmesini sağlar. Ticaret sayesinde günümüzde her insan dünyada üretilen pek çok şeye sahip olabilir. Ama bu pek çok şeyin de sınırları vardır. Bu sınırları devletler belirlese de bu sınırlar refahın önünde engel değildir.

Herkes Bağlandı

Günümüzde bu düzen her devletin birbiri ile ticaret yapmasına ve birbirine ekonomik anlamda bağımlı olmasına sebep olmuştur. Bir devletin ekonomik olarak yıkımı aslında diğer pek çok devletin ekonomisine zarar verebilir. Günümüzde her devlet bir şekilde diğerine bağımlıdır. Bu bağımlılığı en az seviyede tutan ya da diğer devletleri kendisine daha çok bağlayan devletler ekonomik olarak daha güçlü devletlerdir.

 

NOT: Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Hataların Yarattığı Bahane

Hataların Yarattığı Bahane

Yorulmanın Verdiği Anlamsız Neşe – Friendz10

Yorulmanın Verdiği Anlamsız Neşe – Friendz10

Anlık Olarak İhanet Etmek – Friendz10

Anlık Olarak İhanet Etmek – Friendz10

Geride Bir Destekçi Kurtarıcı Olabilir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hataların Yarattığı Bahane

probiyotik

Yıldırım ve Düşmesi

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun