Mayıs 03, 2025

Dolar 13’ü Aştı

Amerikan doları Türk lirası karşısında yükselişinin hangi seviyede duracağı merak konusu olmuşken Amerikan dolarının küresel çapta fırlamasına sebep olan bir olay yüzünden Türk lirası da dolar karşısında yine eridi.

Dolar 13’ü Aştı

Yaşanan olay ise ABD Başkanı Joe Biden’in FED başkanlığına aday olarak bir dönem daha Jerome Powell’ı göstermesi oldu. Yani FED’in gelecekte yapacakları daha net bir hale gelmiş oldu ve bu durum Amerikan dolarının yükselmesine sebep oldu.

Dolar 13’ü Aştı

Türk lirası Amerikan doları karşısında dünya üzerinde en çok değer kaybeden para birimleri arasında yer aldı ve 13,00 seviyesine kadar geldi. Bu seviye yeni bir rekor demek. Bu durum ayrıca Türk lirasının çok yüksek oynaklık seviyesine sahip olduğunu da göstermiş oldu.

 

NOT: Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir. Benim kişisel görüşlerimi içerir.

 

Dolar neden yükseldi?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Halkların Yolu

Halkların Yolu

Kararlı İnsanların Önemi

Kararlı İnsanların Önemi

Ölçülemeyene Tahmini Değer Biçmek

Ölçülemeyene Tahmini Değer Biçmek

Avantajın İyi Anlaşılması

Avantajın İyi Anlaşılması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Halkların Yolu

probiyotik

Düellolar ve Sonuçları

bubble30
Nielawore

KUSURDA GÜZELLİK VARDIR: ARP 184

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun