Temmuz 04, 2025

Büyük Şok Geliyor Olabilir

Avrupa enerji krizi ile birlikte Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşla birlikte ekonomik açıdan zor günler yaşıyor. Özellikle yüksek enflasyon Avrupa'da büyük bir problem. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde daha geçtiğimiz günlerde enflasyonun düşürülmesi sözü vermişti.

Büyük Şok Geliyor Olabilir

Ancak 2022 yılının ocak ayı için Euro Bölgesi'nde görülen ÜFE (Üretici Fiyat Endeksi) artışı tam tersi yönünde sinyal veriyor. Euro Bölgesi için 2022 yılının ocak ayı için açıklanan yıllık ÜFE %30,6 geldi. Peki bu durumda enflasyon nereye gidecek?

Büyük Şok Geliyor Olabilir

ÜFE için enflasyon verisinin öncüsü olduğu düşünüldüğünde Euro Bölgesi'nde enflasyonun daha fazla artması ihtimali olası gözüküyor. Üstelik bu artış insanları şok edecek düzeyde olabilir. İlerleyen zamanlarda Euro Bölgesi enflasyonun pençesinde daha çok zorluk çekebilir.

 

NOT: Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.

 

Euro Bölgesi’nde enflasyon artar mı?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Süreci Yaşamak

Süreci Yaşamak

Sevginin Muhtemel Kaynağı

Sevginin Muhtemel Kaynağı

Menfaatin Olası İçsel Kaynağı

Menfaatin Olası İçsel Kaynağı

İnsan ve Değişimi

İnsan ve Değişimi

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Süreci Yaşamak

probiyotik

Uyduda Yaşayabilmek Mümkün Mü?

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun