Parmak İzimizin Sırrı

İnsanların parmak izlerini farklı sebepler için kullanılıyor fakat neden insanların parmak izi olduğu sorusunun cevabı şimdiye kadar bilimsel olarak bir açıklığa kavuşmamıştı. Manchester Üniversitesi'nde görevli bir grup bilim adamı ise bu konuyu aydınlığa çıkarmaya kararlı görünüyor. Bilim adamları her canlının parmak izi olmadığı gerçeğinin üzerine giderek, ortak sebepleri açıklamaya çalıştılar.

Parmak İzimizin Sırrı

Örneğin koalaların da bizler gibi parmak izlerine sahip olduğunu ve Güney Amerika'da yaşayan pek çok maymun türünde bu izlerin parmak uçlarında değil, kuyruklarında olduğunu tespit ettiler. Bilim adamları araştırmaları sonucunda bu izlerin, sürtünmeyi arttırmak ve tutulan objelerin kaymasını engellemek için var oldukları sonucuna vardılar.

Parmak İzimizin Sırrı

Bilim adamlarına göre parmak uçlarındaki bu girintili çıkıntılı yapının özellikle daha eski çağlarda alet ve silahları kullanmak açısından insanoğluna, diğer yaratıklara oranla büyük avantaj sağladığını düşünüyorlar. Ekibin lideri olan Dr Roland Ennos, bu keşfin 100 yıl önce de yapılabileceğini fakat bilim adamlarının bu konuyu çok karmaşık bulup, gözlerinde büyüterek araştırmaktan çekindiklerini iddia ediyor.

Yorumlar

  • Parmaklarınızın ucunda bile büyük bir gizem var

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yıldırım ve Düşmesi

Yıldırım ve Düşmesi

ANTİK MISIR'DA AMPUL KULLANILARAK AYDINLATMA YAPILIYORDU
Antik Mısır’da Aydınlanma

Antik Mısır’da Aydınlanma

Antik Mısır ve Elektrik

Antik Mısır ve Elektrik

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hataların Yarattığı Bahane

probiyotik

Yıldırım ve Düşmesi

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun