Kulak Çınlamasının Sebepleri Nelerdir?(V)

Çınlama ancak çınlamayı oluşturan sebep tam olarak tespit edilir ve ortadan kaldırılırsa tedavi ile geçebilir. Bunun dışındaki hastalarda çınlamanın sağlığa bir tehdit oluşturmadığı gösterilir ve hastanın endişesi ortadan kaldırılırsa hasta bir süre sonra çınlamayı algılamamaya başlayacaktır. Çınlama tedavi edilmesi gereken bir hastalık değildir. Hastayı rahatsız etmediği sürece de tedavi edilmesi gerekmez.

Kulak Çınlamasının Sebepleri Nelerdir?(V)

ÇINLAMA HASTALARINA NE ÖNERİLEBİLİR?


Çınlaması olan hasta uygun bir merkezde gerekli muayene ve tetkiklerini yaptırarak çınlamasının düşük bir olasılıkla da endişe verici bir hastalık kökenli olmadığından emin olmalıdır. Bu hastalar sessiz ortamda kalmaktan kaçınmalıdır. Sessizlikte dış ortamdan gelen sesler azalacağı için beyin iç sesleri dinlemeye başlar.

Kulak Çınlamasının Sebepleri Nelerdir?(V)

Gece yatağa yatılınca veya sabah uyanınca etraf daha sessiz iken açılan hafif bir müzik sesi çoğu hastanın çınlamasını baskılayacak ve rahatsızlık verici olmasını engelleyecektir. Bunun dışında genel sağlık kurallarına dikkat edilmesi, yüksek tansiyon, kan yağlarının yüksekliği, şeker hastalığı gibi hastalıklar mevcut ise bu hastalıklarının gerektirdiği tedaviler ve diyet gibi önlemlere uyulması kulak sağlığı açısından da çok önemlidir.

Yorumlar

  • Sadece birisi bizim hakkımızda konuştuğunda olmuyormuş

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yıldırım ve Düşmesi

Yıldırım ve Düşmesi

ANTİK MISIR'DA AMPUL KULLANILARAK AYDINLATMA YAPILIYORDU
Antik Mısır’da Aydınlanma

Antik Mısır’da Aydınlanma

Antik Mısır ve Elektrik

Antik Mısır ve Elektrik

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hataların Yarattığı Bahane

probiyotik

Yıldırım ve Düşmesi

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun