Kramp Nedir?

Kramp, özellikle iç organlarda bir kasın ya da kas grubunun istemdışı ve ağrılı şekilde kasılmasıdır. Bazen birkaç saniye, bazen daha uzun sürebilir. Masajla ya da kasılmış bölgeyi, örneğin ayağı, uzatarak ağrı dindirilebilir. Kas kasılmalarının sorumlusu, bir sinir dalı ve bir kas demeti ile bağlantılarından oluşan "kas birimi"dir. Kramp, genellikle bir ana ekleme bağlı kaslarda görülür.

Kramp Nedir?

Ender olarak "çocuk felci" sekelleri, "skleroz", belden aşağısını tutan bir felç türü olan "parapleji",  birçok siniri tutan "al­kolik polinevrit", şeker hastaların­da görülen "diabetik nöropati" gibi genel bir sinir dokusu bozukluğun­dan kaynaklanır. Sıklıkla da, kasın kendisindeki bir bozukluk sonu­cunda ortaya çıkar,

Kramp Nedir?

Yoğun ve uzun süreli bir kas etkinliğinden sonra, kaslarda laktik asit gibi atık yığıl­maları kramplara yol açabilir. Hat­ta kan dolaşımındaki aksamalar da krampları başlatabilir. Bazen kramp, başlatıcı rol oynayan bir harekete bağlı olabilir. Buna "ya­zar" ya da "müzisyen krampı" de­nir. Meslek gereği, aynı hareketle­rin sürekli tekrarlanmasıyla ortaya çıkar.

Kramp Nedir?

Bazı özel durumlarda, sinir-kas dokusundaki "aşırı uyarılabilirlik" krampa ortam hazırlar. Bunlar, merkezi sinir sisteminin çeşitli ne­denlerle uyarılabilirlik düzeyinin artmasıyla (tetanik) ya da motor si­nirlerin uyarılara karşı aşırı derece hassaslaşmasıyla (spazmofilik) or­taya çıkan kramplardır.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yıldırım ve Düşmesi

Yıldırım ve Düşmesi

ANTİK MISIR'DA AMPUL KULLANILARAK AYDINLATMA YAPILIYORDU
Antik Mısır’da Aydınlanma

Antik Mısır’da Aydınlanma

Antik Mısır ve Elektrik

Antik Mısır ve Elektrik

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hataların Yarattığı Bahane

probiyotik

Yıldırım ve Düşmesi

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun