Mayıs 18, 2024

BİZE DOĞRU AKAN PROTOSTELLR JETİ -Friendz10

Aquila takımyıldızında, Dünya'dan yaklaşık 7.200 ışık yılı uzaklıkta bulunan bu devasa yıldız oluşumunu bize doğru akan bir protostellar jeti ile bulacaksınız.

BİZE DOĞRU AKAN PROTOSTELLR JETİ -Friendz10

Bu ışık gösterisinin görüntüsü NASA Hubble uzay teleskobunun Geniş Alan Kamerası 3 tarafından protostardan püsküren jetlerdeki iyonlaşmanın derecesi üzerine araştırma yapmak için çekildi. İyonlaşma gerçekleştiğinde, atomların ve moleküllerin içinde bulundukları yüksek enerjili ortam nedeniyle yüklenerek bazı elektronlarını kaybetmeleri anlamına gelir. Protostellar jetler, protostar adı verilen genç yıldızlardan fırlatılan madde demetlerini harmanlamışlardır. Kolimasyon, maddenin sütun benzeri bir şekle benzeyen paralel bir yönde fırlatıldığı anlamına gelir.

BİZE DOĞRU AKAN PROTOSTELLR JETİ -Friendz10

Resim açıklaması: Yıldızlarla dolu bir bulutsu. Yoğun toz ve gaz bulutları sol tarafı kaplıyor ve bir filament merkezi yatay olarak geçiyor. Merkezin etrafından çeşitli renklerde gaz ve toz akıntıları yayılıyor. Görüntünün tam merkezine parlayan turuncu bölgeler nüfuz etmiştir. Ön planda haç şeklinde sivri uçları olan birçok mavi yıldız ve bulutların ötesinde küçük nokta benzeri yıldızlar görülüyor.

Yorumlar

  • Evren inanılmaz çok güzel

  • Mükemmel bir görüntü değil mi?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hataların Yarattığı Bahane

probiyotik

Yıldırım ve Düşmesi

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun