Akıllı Lastikler

Kış mevsiminin ilk günlerinde arabanıza kış lastikleri takmak zorunda olmaktan sıkıldınız mı? Leipzig Üniversitesi’ndeki araştırmacılar ilk akıllı lastiği geliştirmeyi başardı. Lastik siz arabanızı kullanırken bile kendi kendine o anki hava durumuyla uyumlu hale gelebiliyor. Araştırmanın yürütücüsü Leipzig’deki Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Detlef Riemer Almanya’da düzenlenen dünyanın en büyük endüstri fuarı Hannover Fuarı’nda akıllı lastiğin tanıtımını yaptı.

Akıllı Lastikler

Reimer lastik seçiminde her zaman lastiğin fren yeteneği ve benzin tüketimi arasındaki uyumun önemli olduğunu belirtiyor ve sürücünün özellikle uzun yolculuklara çıkarken her türlü hava koşulunu göz önünde bulundurması gerektiğini düşünüyor.

Akıllı Lastikler

Geliştirilen akıllı lastikteki elektronik algılayıcılar yolun otoyol ya da asfalt olup olmadığını ya da havanın kuru, yağmurlu veya karlı olup olmadığını algılıyor. Araç hareket halindeyken bile lastikler koşullara göre yükselip genişleyebiliyor. Böylece sizin yerinize yol ve hava durumunu arabanızın lastikleri düşünmüş oluyor. Lastiğin hareket edecek kısımlarının yapılacağı malzeme ile ilgili araştırmalar sürerken, şu ana kadar geliştirilen haliyle patent alındığı belirtiliyor.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yıldırım ve Düşmesi

Yıldırım ve Düşmesi

ANTİK MISIR'DA AMPUL KULLANILARAK AYDINLATMA YAPILIYORDU
Antik Mısır’da Aydınlanma

Antik Mısır’da Aydınlanma

Antik Mısır ve Elektrik

Antik Mısır ve Elektrik

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hataların Yarattığı Bahane

probiyotik

Yıldırım ve Düşmesi

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun