Mayıs 20, 2024

Rusya’nın Başkenti Moskova’yı Gezmeye Gidiyoruz

Çarlık döneminden Sovyetlere oradan Rusya Federasyonu’na ya da kendi dillerinde ?????´?’ya kadar 1480 yılından itibaren başkent olan Moskova’da göz alıcı bir tura davetlisiniz. Gerçekten etkileyici olan Sovyet mimarisinin akıllarda kalıcı yapılarının buluştuğu bu şehirde gezerken kendinizi tarihi bir turda gibi hissedeceksiniz. O zaman başlasın Moskova turumuz…

Rusya’nın Başkenti Moskova’yı Gezmeye Gidiyoruz

İlk durağımız Kremlin Sarayı, Moskova’nın en ihtişamlı yapıları arasındadır. Devrim öncesinde Rus çarları burada ikamet etmektelerdi. Günümüze gelene kadar birçok mimarın desteği ile günümüzdeki haline kavuşmuş olan bu saray, günümüzde devlet başkanının resmi ikametgahıdır. Bu saray çan kulesi ve müze bölümüne sahiptir.

Rusya’nın Başkenti Moskova’yı Gezmeye Gidiyoruz

Tarih boyunca Rusya denince akla ilk gelen yerlerden bir tanesi olan Kızıl Meydan burası. Pek çok gösteriye ve törene ev sahipliği yapan Kızıl Meydan’ın inşasına Kremlin Saray’ı bittikten sonra başlanmıştır. Şehrin tam merkezinde bulunan bu meydanda eski Sovyet lider Lenin’in Mozolesini ve Aziz Vasil Katedrali’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz bence. 1990 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmiş olan Kızıl Meydan Moskova’da asla es geçmemeniz gereken yerlerin başında gelir.

Rusya’nın Başkenti Moskova’yı Gezmeye Gidiyoruz

1776 yılında Joseph Bove tarafından tasarlanan Bolşoy Tiyatrosu, Moskova’nın sanat ve kültür anlamındaki en önemli hazinesidir. Mimarisi Neo-Klasik tarzda olan bu kültürel alanın müze alanında bulunan tiyatro alanında sahne kıyafetlerini görebilir ve dünyada köklü bir geçmişe ve vaz geçilmez bir üne sahip olan Rus balesinin en güzel performanslarını canlı olarak izleyebilirsiniz.

Rusya’nın Başkenti Moskova’yı Gezmeye Gidiyoruz

1928 yılında ziyaretçilere açılmış olan Gorky Parkı burası. Hatta görsellerde bu ünlü parkın giriş kapılarını görmektesiniz. Şehrin stresli ve karmaşık yaşamından bir an dahi olsa uzaklaşmak isterseniz kesinlikle bu parka kaçın derim ben. İki kısımdan oluşan Gorky Parkı’nda hem çocuklar hem de yetişkinler için farklı aktiviteler bulmak kesinlikle kafanızı dağıtmaya birebir gelecek. Aktiviteler birkaç örnek vermek gerekirse; parkta ata binebilirsiniz, tekne gezintisine çıkabilirsiniz, buz pistinde kayabilirsiniz ve biraz ekstrem olsa da bungee jumping yapabilirsiniz.

Rusya’nın Başkenti Moskova’yı Gezmeye Gidiyoruz

Of çok gezdik azcık soluklanalım bence. Sizleri Arbat Caddesine davet ediyorum. 1986 yılından itibaren Moskova’nın en kalabalık noktası olan Arbat Caddesi, 1994 yılında trafiğe kapatılmıştır. Çok sayıda mağaza, restoran ve kafeye sahip olan bu cadde, günün neredeyse her saatinde canlılığını yitirmeyen tek caddedir. ‘’Caddeye gezdik tamam ama tarih nerede?’’ derseniz; Arbat Caddesi’nde Puşkin Müzesi, Şövalyeler Evi ve Vitor Tsoi Anı Duvarı ulaşabileceğiniz tarihi yerlerdir.

Rusya’nın Başkenti Moskova’yı Gezmeye Gidiyoruz

Arbat Caddesi’nde dinlendik turumuza aynı caddede bulunan ünlü Puşkin Müzesi ile devam ediyoruz. Puşkin Müzesi Moskova Üniversitesi’nin öncülüğünde 1912 yılında kurulmuş dünyaca ünlü bir müzedir. Burada Troya Hazineleri’nden Antik Mısır eserlerine, Antik Mısır’dan çağdaş sanat eserlerine kadar ne güzellikler sergilenmektedir. Kesinlike gezilmesi gerek müzeler listenize eklemelisiniz bence Puşkin Müzesi’ni.

 

 

Moskova’da gezilecek yerler nerelerdir? Moskova’da nereleri gezmeliyim? Kremlin Sarayı nerededir? Kremlin Sarayı’nda kimler kaldı? Kızıl Meydan ne zaman yapıldı? Kızıl Meydan’da neler var? Bolşoy Tiyatrosu nedir? Bolşoy Tiyatrosu’nda ne sergilenir? Bolşoy Tiyatrosu kim tarafından yapılmıştır? Gorky Parkı’nda neler yapabilirim? Arbat Caddesi’nde neler var? Puşkin Müzesi’nin önemi nedir? Puşkin Müzesi hangi üniversitenin önderliğinde kurulmuştur? Puşkin Müzesi’nde neler sergilenmektedir?

Yorumlar

  • Kızıl Meydan çok büyük

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

İnternetin Nimetleri ve Külfetleri

İnternetin Nimetleri ve Külfetleri

Neden Uyuyoruz?

Neden Uyuyoruz?

Parmaklarımız Niçin Çıtlar?

Parmaklarımız Niçin Çıtlar?

Niçin Her İnsanın Ses Tonu Farklı?

Niçin Her İnsanın Ses Tonu Farklı?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

En Etkili Olan

probiyotik

İnternetin Nimetleri ve Külfetleri

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun