Mayıs 02, 2024

Anadolu’daki Batılı Barbarlar (XI)

Galatlar, anlaştıkları ücreti al­maları ve başlarında büyük serüvenlere layık yiğit bir şef ol­ması koşuluyla, "ölene dek" bağ­lılıkları ile herzaman en ünlü ka­vim olmuşlardı. Yüzyıllar boyun­ca, Küçük Asya'da Galatlar'ın ka­rışmadıkları hiçbir önemli olay geçmedi.

Anadolu’daki Batılı Barbarlar (XI)

Ateşli yeni çeşit asker­lerJustinus'un yazdığına göre "Galyalı" isminin yarattığı dehşet, silahlarının daimî başarısı o de­rece etkiliydi ki, onlara başvur­madan hiçbir kral kendini güvenlik içinde duyamaz, ya da düş­müş bir kral tekrar tahtını elde etmeyi düşünemezdi.

Anadolu’daki Batılı Barbarlar (XI)

Tarihçi Jul­lianus ise, "Herkes, düzenbaz ve değersiz Grek askerlerinden ve Asyalı askerlerden pek göze ba­tacak şekilde ayrılan bu göz ka­maştırıcı, ateşli yeni çeşit asker­lerin peşinde koşuyordu..." diye yazmıştı. Vücutları ve salınışları muhte­şemdi... Çeşitli ordularda paralı askerlik yaparken bile o ordunun silahlarını almaz, bunun yerine kendilerine özgü silahlarını, boy­nuzlu ya da boynuzsuz miğferle­rini, ayak bileklerinden sıkılı po­turlarını, çivili ayakkabılarını, or­tası çizgili kalkanlarını kullanır­lardı.

Anadolu’daki Batılı Barbarlar (XI)

Kışın yünlerle örtünürlerdi. Ve tabii kutsal işaretlerini her yerlerine takıp takıştırırlardı. Ku­ral olarak, savaştıkları sırada ba­ğımsız milisler halinde şefleriyle bir arada bulunurlar, çoğunlukla karılarını ve çocuklarını da bera­ber götürürlerdi. Kendi değerle­rini iyi bildiklerinden, hizmetleri­ni pahalıya satarlar, bazen bu hesaba karıları ve çocuklarının hissesini de katarlardı...

Yorumlar

  • Güçlü savaşçılarmış

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yazı Yolculuğu

Yazı Yolculuğu

Düzensiz Işıklandırma Bitkileri Nasıl Etkiler? (II)
Düzensiz Işıklandırma Bitkileri Nasıl Etkiler?
Kozalakların Gizemli Döngüsü

Kozalakların Gizemli Döngüsü

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Yazı Yolculuğu

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun