Ağustos 11, 2025

Veliefendi Yarışları (IV) – Friendz10

1910 ve 1911 yıllarında Evliyazade Refik Bey, İstanbul'a gelerek, İzmir'de sona eren yarışların burada düzenlenme olanaklarını araştırmaya başlar ve bu düşüncesini İttihatçıların güçlü ismi Enver Paşa'ya açar. Ülke atçılığının kalkındırılmasının yollarını arayan Enver Paşa, bu düşünceye sıcak bakar. Aynı günlerde Harbiye Nazırı Mahmud Şevket Paşa da ordunun at gereksinimini karşılamak için bazı girişimlerde bulunmaktadır.

Veliefendi Yarışları (IV) – Friendz10

1911'de Ziraat Nezareti'nin çalışmalarıyla, İstanbul çevresindeki atların ıslahı için, 'İstanbul Islahı Nesli Feres Cemiyeti' (İstanbul Islahı Nesli Feres Derneği) adıyla bir kurum oluşturulur. 1913'te de Mahmud Şevket Paşa ile Mahmud Muhtar Paşa'nın öncülüğünde 'Sipahi Ocağı' kuruldu.

Veliefendi Yarışları (IV) – Friendz10

Enver Paşa, içinde Alman uzmanların da yer aldığı 'İstanbul Islah-ı Nefsi Feres Cemiyeti'nden, İstanbul'da bir yarış yeri seçmelerini ister. Uzmanlar, Veliefendi'yi uygun bulunca, iki pist, iki tahta tribün ve bir hakem kulesi yapılarak Veliefendi Hipodromu oluşturulur.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Osmanlı ve Korsanları

Osmanlı ve Korsanları

Doğu İlmi

Doğu İlmi

Barkodların Çalışma Sistemi

Barkodların Çalışma Sistemi

Müzik Etkisi

Müzik Etkisi

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kabul Edilemez Ortaklık

probiyotik

Osmanlı ve Korsanları

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun