Temmuz 27, 2024

İddialı Laflar - Friendz10

İddialı olmak, insanın kendine özgüvenini gösterebilmesi ve iletişimde daha öne geçebilmesi için önemli bir olaydır. Ancak, iddialı lafların kötü bir yanı vardır. O kötü yan ise, altı boşsa, iddialı olan kişiye büyük zararlar verebileceğidir. Bu zararlar ise genellikle şu şekilde gerçekleşir. İddialı kişi belli başlı konular hakkında bir şeyleri yapabildiğini veya yapabileceğini iddia eder.

İddialı Laflar - Friendz10

Ve karşı taraftaki kişi veya kişiler de bu iddiaların gerçekleşmesini bekler ise ve iddia eden kişinin laflarının altı boş ise o zaman iddialı kişi için çok büyük problemler başlar. Genellikle iddialı birinin laflarını sorgulayacak fırsatı bulmak çok kolay olmaz. Çünkü düşünsenize, bir insan karşınıza geçse ve size dağcılık hakkında bir şeyler anlatsa, dağa tırmandığını anlatsa ve siz bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız, bu anlattıklarının doğru veya yanlış olduğunu nereden bilebilirsiniz ki?

İddialı Laflar - Friendz10

Bilemezsiniz. Bilemeyeceğiniz için karşınızdaki insanın çok bilge olduğunu düşünebilirsiniz bu tarz konularda. Cesur olduğunu bile düşünebilirsiniz. Ama bir gün test etme fırsatı da çıkabilir veya konuyu gerçekten bilen birisi iddialı kişinin karşısına çıkabilir. O zaman iddialı laflar, iddialı kişi için bir cehenneme dönüşür. İddialı olmak ve iddialı laflar söylemek iyidir. Ancak bir konuyu gerçekten biliyorsak yapmak veya söylemek iyidir. Bilmiyorsak, en iyisi konuşmamaktır. Çünkü karşımıza gerçekten bilen birisi çıkabilir.

Yorumlar

  • Bu laflar yük olur

  • yalan konuşmamak lazım

  • Yalan kötüdür

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Saklı

Saklı

Ruh Halimizin Dış Etmenlere Bağlı Olması - Friendz10
Dertlerimizden Kaçmak - Friendz10

Dertlerimizden Kaçmak - Friendz10

Normalliğin Tanımı - Friendz10

Normalliğin Tanımı - Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Saklı

probiyotik

ZAMANDA YOLCULUK MÜMKÜN MÜ?

bubble30

THE NEW COLOSSUS - EMMA LAZARUS

Nielawore

CHANDRA XRAY'İN 25. YILDÖNÜMÜ

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun