Ekim 24, 2024

Günü Kurtaracak Masallar - Friendz10

Bazen, bazı yerlerde insanların kalması için çeşitli hikayeler anlatılır. Bu hikayeler ya da bu masallar, ileride pek çok şeyin daha iyi olacağını anlatan masallardır. Ama işin doğrusu, pek çok şey anlatıldığı gibi olmaz. Ya da aynı vaat pek çok insana veriliyorsa, o vaat aslında gerçekliğini kaybedebilir. Bir vaat gerçeklerini kaybettiği zaman ise bir masla dönüşmüş olur. İnsanlar bunu anladığı zaman pek de hoş şeyler olmaz.

Günü Kurtaracak Masallar - Friendz10

Bir vaat masla dönüşlerinin şey ise örneğin, bir iş yerinde ilerisi için herkese ayrı ayrı olacak şekilde şef olacağını söylenir. Ancak bu vaadin amacı, herkese söylendiği için aslında birilerini yükseltmek değil de, insanların belli bir süre için, belli bir umutla orada kalmalarını sağlamaktır. Oysa ki, burada şeflik aslında kimseye verilmeyecektir. Veya o makam kimseye verilmeyecektir, o rütbe kimseye verilmeyecektir.

Günü Kurtaracak Masallar - Friendz10

Bu koca bir yalandan başka bir şey değildir. Sırf insanlar orada kalsın diye böyle söyleniyordur. Bu yalan sayesinde, işletme belli bir süre için eleman tutmuş oluyordur yanında. İşletmenin bu yalandan, bu masaldan kârı budur. Günü kurtarmış oluyordur aslında. Hoş mu değil, doğru mu değil, ama gerçekte var olan bir şey. Bu tarz yalanlar gerçekte var, hem de çok fazladır. 

Yorumlar

  • İşletme istediği kadar tutsun bir nokta sonra o personal gider

  • Bazen her şey yalandır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Güneş Enerjisi Panelleri ve Kelebekler

bubble30
Nielawore

GİDİŞİM MUHTEŞEM OLACAK: NGC 6210

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun