Temmuz 27, 2024

Bizimkine Benzemeyen Hayatlar - Friendz10

Hepimizin hayatları birbirinden farklı gibi gözükse de aslında yaşadığımız dönemler, içinden geçtiğimiz süreöler, karşılaştığımız engeller genellikle birbirinin aynısı olacaktır. Hepimiz çocuk oluruz ve oyunlar oynarız, hepimiz genç oluruz ve kendimizi kanıtlamak isteriz hepimiz gün gelir yetişkin oluruz... Daha bir sürü örnek verilebilir aslında ama burada bazen bazı insanlar için bir terslik olur. Bazı insanlar çocukluğunda oyunlar oynamazlar.

Bizimkine Benzemeyen Hayatlar - Friendz10

Bazı insanlar gençliklerinde çalışmak zorunda kalırlar. Bazı insanların hayatı aslında yaşanan süreçlerin nasıl yaşandığı bakımından diğer pek çok insandan farklı olur. İşte bu da o kişinin farklı bir hayatı olmasına sebep olur. Bu farklılık ise zamanla farklı kişiler arasında bir nefrete bile dönüşebilir. Farklı hayatı olmuş bir birey genellikle topluma uyum sağlamakta son derece güçlük çeker.

Bizimkine Benzemeyen Hayatlar - Friendz10

Bu uyum problemi ile yanlızlaşan farklı bitey ise zaman içinde ya psikolojik olarak çöker ya da yalnızlığa alışıp daha da güçlenip toplumun geneline karşı sevgisiz ve soğuk bir tutum alabilir. Tabifarklı birey toplumun genelinin umurunda değildir ve varlığı belki de fark edilmez. Ama farklı birey için toplum yabancı bir madde gibidir. Anlaşılamaz ve tahammül edilmesi zor. 

Yorumlar

  • Nev-i şahsına münhasır olmak zordur

  • hepimiz farklıyızzzz

  • Farklılıklara katlanmak kolay olmuyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Saklı

Saklı

Ruh Halimizin Dış Etmenlere Bağlı Olması - Friendz10
Dertlerimizden Kaçmak - Friendz10

Dertlerimizden Kaçmak - Friendz10

Normalliğin Tanımı - Friendz10

Normalliğin Tanımı - Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Saklı

probiyotik

ZAMANDA YOLCULUK MÜMKÜN MÜ?

bubble30

THE NEW COLOSSUS - EMMA LAZARUS

Nielawore

CHANDRA XRAY'İN 25. YILDÖNÜMÜ

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun