Mayıs 02, 2024

HAYATINIZI BİR ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAK İÇİN İHTİYACINIZ OLAN 5 HOBİ - Friendz10

Kendinizin en üst versiyonuna ulaşmak ile ilgili daha önceki içeriklerimizde konuşmuştuk. Bugün bu amaca ulaşmak adına hayatınızı / sizi bir üst seviyeye çıkaracak 5 hobi ile karşınızdayız.

Çok uzatmadan içeriğe geçelim o halde…

HAYATINIZI BİR ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAK İÇİN İHTİYACINIZ OLAN 5 HOBİ - Friendz10

1. Sağlıklı ve fit olmanızı sağlayacak bir hobiniz olmalı.

Kimileri spor yapmayı bir hobi olarak görmez daha çok eziyet gibi gelir ama bunu hobi olarak değerlendirmek öncelikle psikolojik olarak spor yapmayı itici bulmamanızı sağlayacaktır.

Sporun çeşitli branşlarıyla uğraşabilir veya çeşitli dans kurslarına gidebilirsiniz.

Diyet yapmayı da ihmal etmeyin tabii bu arada.

Cilt bakımınıza özen gösterin mutlaka.

*Önemli not: ayrıca bunları doktorunuza danışmadan da sakın yapmayın!

2. Size para kazandıracak bir hobiniz olmalı.

İnsan bir şeylere vakit ayırdığında onun bir getirisi olsun ister. Bunu sağlayabileceğiniz bir hobi edinmekle başlayabilirsiniz. Podcast’lar hazırlayabilirsiniz, içerik üretebilirsiniz sosyal medyada, çizim yapabilirsiniz, takı vs. tasarlayabilirsiniz…

3. Sizi daha bilgili ve genel kültürü yüksek bir insan yapacak bir hobiniz olmalı.

Kitap okumak ve dizi/film izlemeyi saymıyorum bile diyeceğim ama bunu derken bile saymış oluyorum o yüzden bunlar cepte.

Onun dışında gönüllü olarak katılabileceğiniz organizasyonlara bakabilirsiniz. Bazı arkeolojik kazılara gönüllü olarak katılmak mümkün diye biliyorum ama katılım şartlarından tam emin değilim, bunu araştırabilirsiniz.

Yeni bir dil öğrenebilirsiniz. Uygun bütçeniz var ise yurt içi ve yurt dışı seyahatlerine çıkabilirsiniz. Tarihi ve turistik yerleri görebilirsiniz.

4. Zihninizi boşaltmaya yardımcı olacak ve sizi terapi edecek bir hobiniz olmalı.

Bu biraz da size kalmış aslında. Size ne iyi geliyorsa onu yapın. Meditasyon olur, günlük tutmak olur, yoga olur, balık tutmak da olur, sudoku çözmek de olur…

5. Yaratıcılığınızı canlandıracak veya diri tutacak bir hobiniz olmalı.

Son olarak hayal gücümüzün körelmesinin önüne geçmek amacıyla yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz bir hobi edinebilirsiniz. Mesela resim yapmak, yemek pişirmek, fotoğraf çekmek gibi…

Özetle yukarıda saymış olduğumuz bu hobilerden edinir iseniz hayatınızı ve kendinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar

  • nasıl içerik ?

  • MÜTHİŞ İÇERİK!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun