Mart 29, 2024

JAPON MİTOLOJİSİNİN EN İLGİNÇ YARATIKLARI

MOKUMOKUREN

Biraz bakım, temizlik ve düzen için uydurulmuş gibi duran yaratık. Japonların kağıttan sürgülü kapılarındaki hayalettir. Şöyle ki eğer o kağıttan sürgülü kapılara iyi bakmazsanız, kapılarda delikler oluşursa ortaya çıkar. O deliklerden, kapının hayaletinin gözleri çıkar ve içeri girip çıkanları izler.

JAPON MİTOLOJİSİNİN EN İLGİNÇ YARATIKLARI

SHICHININ MISAKI

Shichinin Misaki’ler kazalarda ölen insanların hayaletidir. Bu hayaletler kaybolmuştur ve öteki dünyaya giderek huzuru bulmak için dolaşırlar. Fakat bu huzura ulaşabilmeleri için her birinin birini öldürerek onun ruhu yerine öteki dünyaya gitmesi gerekir. Öldürdüğü kişi yeni bir Shichinin Misaki olur. Her zaman 7 kişilik grup halinde dolaşırlar ve gruptaki sayı hiç değişmez. Çünkü gördüğünüz gibi bir kısır döngü var.

JAPON MİTOLOJİSİNİN EN İLGİNÇ YARATIKLARI

BETOBETO-SAN

Zararsız olmalarına rağmen geceleri çok korkutucu olan hayaletlerdir. Gece yalnız yolculuk yapanlar, arkalarından beto beto diye bir ses duyarlarsa, bu Betobeto-San’ın onları takip ettiği anlamına gelir. Bu ses hayaletin giydiği tahta sandaletlerden gelir.

Betobeto-San ile karşılaşırsanız sakin olun ve ona dönüp “Lütfen önden buyurun Betobeto-San” deyin.

JAPON MİTOLOJİSİNİN EN İLGİNÇ YARATIKLARI

IMORI

İyi niyetli kişilere karşı oldukça sevimli olan Imori’ler, unutulmuş ve doğa tarafından yutulmuş harabelerde hayatını kaybeden savaşçıların ruhudur. Sadece bu görevi hak eden savaşçılar bir çeşit kertenkele olan gekoya dönüşür ve bu görevi üstlenir. Bu savaşçıların görevi, harabelere izinsiz giren kötü niyetli kişilerle savaşmak ve bölgeyi korumaktır.

JAPON MİTOLOJİSİNİN EN İLGİNÇ YARATIKLARI

NYOIJIZAI

Nyoijizai’ler iyi niyetli ve işlevsel ruhlardır. En temel özellikleri insanların sırtlarında kaşınan ve ulaşamadıkları yerleri kaşımaktır. Hepimizin ihtiyacı olan şey bir Nyoijizai!

Yorumlar

  • Çok ilginçler

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

YILDIZ DOĞUMUN AŞAMALARI: N11B NEBULASI
KOZMİK IŞIK GÖSTERİSİ: FS TAU YILDIZ SİSTEMİ
YILDIZLARIN DOĞDUĞU YER: CARİNA NEBULASI
ÇOCUKKEN BESLENİLEN EN ENTERESAN HAYVAN

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Ortamı Anlamak

probiyotik

Anadolu'nun Film Ticareti

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun