Mayıs 02, 2025

YENİ KRALLIĞIN SON KRALI: II. SHUPPILULIUMA

MÖ 1207-1178 yıllarında hüküm sürdüğü düşünülen Hitit İmparatorluğu’nun Yeni Krallık Dönemi’nin bilinen son kralı olan II. Şuppiluliuma, IV. Tuthaliya’nın oğludur.

II.Şuppiluliuma’nın komutasındaki bir donanma Kıbrıslıları yenilgiye uğratmıştır, bu olay aynı zamanda tarihte kaydedilmiş ilk deniz muharebesidir.

YENİ KRALLIĞIN SON KRALI: II. SHUPPILULIUMA

Babası Tuthaliya'nın ölümünden sonra tahta veliaht III. Arnuvanda çıkmış, ancak çok kısa bir süre sonra ölmüştür. Şuppiluliuma bir dokümanda, bu konuda kendisinin hiçbir günahı olmadığını, ağabeyi hiç varis bırakmadan öldüğü için onun yerine tahta çıktığını belirtmiştir.

YENİ KRALLIĞIN SON KRALI: II. SHUPPILULIUMA

1,5 metre yüksekliğinde, yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki Kral II.Şuppiluliuma heykeli, sakallı, bukleli saçlı, kollarında özel bir takım bileklikler var. Bir elinde mızrak, bir elinde başak tutarak hem savaşmayı hem üretmeyi, kendi halkı için şiar edindiği simgeleniyor. Heykelin arka kısmında yazı var.

YENİ KRALLIĞIN SON KRALI: II. SHUPPILULIUMA

II.Şuppiluliuma Heykeli, M.Ö 1100-800, Hatay Arkeoloji Müzesi, Hatay, Türkiye

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

THERE'S MORE TO THE UNIVERSE THAN WE CAN SEE
 LIKE A BLUE SWAN: OMEGA NEBULAS

LIKE A BLUE SWAN: OMEGA NEBULAS

AYRILIĞIN ARDINDAN BİZE KALAN BOŞLUK HİSSİ: AVUMBUK
KIRMIZI PERİLER DİYARI

KIRMIZI PERİLER DİYARI

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İnsan Doğasının Temeli

probiyotik

Alternatif Akım

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun