Mayıs 13, 2024

VENÜS VE MARS SEMBOLLERİ

Kadın ve Erkek sembolleri

VENÜS VE MARS SEMBOLLERİ

VENÜS SEMBOLÜ

Kadını simgeleyen cinsiyet simgesidir. Simgede, üstteki hilal erkeği, alttaki artı işareti kadını, halka ise her iki yanında birbirini dengeleyen birer cinsiyetin bulunduğu bireyi temsil eder. Birbirini dengeleyen birer cinsiyetin bulunduğu birey de ne? Şöyle ki Yunan mitolojisinde Hermes ve Aphrodite’in birlikteliğinden Hermaphrodite adında hem erkek hem de kadın organlarına sahip bir çocuk doğar. İşte o birey, bu birey.

Biyoloji ve tıpta Venüs sembolü, feminenin sembolüdür.

Bu sembolün tanrıça Venüs'le ilişkilendirilen kibir ve gösterişin aynasını temsil ettiği söylenmektedir. Ayna daire, aşağıdaki haç da aynanın sapıdır. Ayrıca Mısırlıların Ankh'ı olduğu iddia edilmektedir.

VENÜS VE MARS SEMBOLLERİ

MARS SEMBOLÜ

Erkeği simgeleyen cinsiyet simgesidir. Bu sembol aynı zamanda Mars gezegeninin, Roma tanrısı Mars ve Yunan tanrısı Ares'in de simgesidir. Simyada ise demirin simgesi olup erkekliğin karşılığıdır. Sembol, tanrı Ares ve Mars'tan esinlenilerek ok ve kalkan şekillerinden yapılmıştır.

Sembolde bir dairen 45 derece açıyla sağa doğru çıkan bir ok görüyoruz. Eskiden Mars'ın sembolü Venüs sembolünün tam tersiydi. Madde (haç) tin'in, sonsuzluğun (daire) üstünde duruyordu. Şimdiki sembolün grafik olarak Yunan savaş tanrısı Ares'in kalkanını ve mızrağını tariflediği söylenmektedir. Kendini ortaya koyan, maskülen Mars sembolünün ereksiyon halindeki erkek cinsel organını simgelediğini söylemek de olasıdır. Bu fallus simgesine eskiden yaygın biçimde doğada üretken gücün sembolü olarak tapılmaktaydı. Şimdi de tıpta ve biyolojide maskülen prensibi göstermek amacıyla kullanılmaktadır. Bu glif hem kadında hem erkekte bulunan ifadenin fiziksel ve duyusal fonksiyonunu sembolize etmektedir. Objektif ve bir hedefe doğru yönelmiştir. Enerji potansiyelini tanımlamaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: https://www.gizliilimler.org/Ven.ue.s-ve-Mars-Sembolleri.htm

Yorumlar

  • Bu anlamını bilen var mıydı?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun