Osmanlı’da Burçlar (Sevr)

İçinde otuz iki, dışında beş yıldız bulunur. Bu burca “Burc-ı Süreyya” ya da “Burc-ı Gav” da denilir. Ka mer'in burcu olduğundan sabah görünmez; burada Ay’ın kurban edildiğine inanılır. Güneş doğarken gökyüzünün kızıl olması Ay’ın kanı olarak yorumlanır.

Osmanlı’da Burçlar (Sevr)

En parlak yıldızı “ayn-üs-sevr” ya da “E-d-deberan” adını alır. Başka adları da vardır. Burada birbirine iki yakın yıldıza “Kel beyn” denir. Bunların Deberan'ın köpekleri olduğuna inanılır. Kamer, Sevr burcuna gelince evlenmek, mal ve davar almak, ekin ekmek, konuk çağırmak ve yeni giymek olumlu yorumlanır. Minyatürlerde çoğunlukla yarım sığır olarak gösterilir.

Osmanlı’da Burçlar (Sevr)

Sevr burcunda doğanlar ihtiyatlı, çekingen, çalışkan ve sebatlı olurlar. Baş eğerler, namus, dürüstlük, güven gerekti­ren işlere uygundurlar. Bu burcun insanları genel olarak bedence sağlıklıdırlar; ama kalp, boğaz, böbrek hastalıkları onlar için tehlike oluşturabilir. Sevr in sanının, Sünbüle ve Cedi bur cunda doğanlarla evlenmeleri halinde mutlu olacaklarına inanılır. 16, 24, 30 ve 33 yaşları arası, bu burçtakiler için kritik yaşlardır.

Osmanlı’da Burçlar (Sevr)

Sevr burcu insanı doktorluk, sarraflık, çiftçilik ve bahçıvanlık gibi mesleklerde başarılı olur. Arazi, madencilik ve inşaat işleri ne de yatkındırlar. Ayrıca bu burcun kadınlarının iyi sütanne ola cağına da inanılır. Sevr burcunda, nisanın son haftasında doğanlar baş eğerler ya da tersine inatçı olurlar. Mayıs’ın ilk 10 gününde doğanlar sağlıklarına düşkün, Mayıs’ın 10 ila 20'nci günleri arasında doğanlar ise tutucu, iyiliksever, ödül beklemeden halka hizmeti seven, hayırsever insanlar olurlar.

Yorumlar

  • Ay'ın kurban edilmesi ilginç bir düşünceymiş

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sıradanlığın Ötesinde Bir Zeka: Disleksi
Büyük İskender Yolculuğu (IV)

Büyük İskender Yolculuğu (IV)

Büyük İskender Yolculuğu (III)

Büyük İskender Yolculuğu (III)

Büyük İskender Yolculuğu (II)

Büyük İskender Yolculuğu (II)

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Cesaretin Öğretisi

probiyotik
bubble30
Nielawore

REMEMBER WHEN YOU DON'T FEEL BRIGHT!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun