Nisan 20, 2024

Osmanlı’da Burçlar: HAMEL

İçinde on üç, dışında beş yıldızdan oluşur. Bu burca “bere-i felek” ya da “burc-ı bere” denir. Şems ile anılır; Nevruz'un başlangıcı güneşin Hamel burcuna girdiği zamandır. Edebi yapıtlarda bahar anılırken “güneş-hamel-nevruz” üçlüsüne gönderme yapılır. İlk parlak yıldızı dışarıda Şerateyn ile Natıh'dır. Üçlü yıldızlarına da “Butayn” denir.

Osmanlı’da Burçlar: HAMEL

Kamer'in Hamel burcuna gelmesi olumlu yorumlanır. Bu durumda işe başlamak, önemli kişileri görmek, ava, sefere gitmek iyidir. Bu burç minyatürler de hep bir koç ile gösterilir. Hamel burcunda doğanlar buyurmayı, komuta etmeyi severler, aceleci, sert olurlar, birden öfkelenirler.

Osmanlı’da Burçlar: HAMEL

Bu burcun insanları sağlam bedenli, çok kaşlı ve etkili bakışlı olurlar. Bunun yanı sıra, Hamel burcu insanı için 15, 30, 45, 60 arası kritik yaşlardır. Koç burcunda doğanlar iyi memur, simsar, denetçi, mimar olurlar. Kılavuzluk, oyunculuk, yazarlık meslekleri de onlara ya kındır. Gezgin olmaya da yatkındır.

Osmanlı’da Burçlar: HAMEL

Hamel burcunda Mart’ın son haftasında doğanlar egemen kişilerdir. Nisanın ilk 10 gününde doğanlar sadık, samimi, sevgilerinde değişken olurlarken; Nisan ayının 10'u ila 20'si arasında doğanlar cömert, çabuk etkilenen, tehlikeye atılan kişilerdir.

Yorumlar

  • İlginç burç yorumları

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yaşlı Gezegenimizi Bekleyen Sıcak Günler
Büyük Trajedilerin Kısa Tarihi

Büyük Trajedilerin Kısa Tarihi

Hortum Avcıları

Hortum Avcıları

Kasırgaların Ekonomik Yönü

Kasırgaların Ekonomik Yönü

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Bataklıktan Çıkarken

probiyotik
bubble30
Nielawore

NAMES ON THE SURFACE OF MERCURY

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun