Nisan 26, 2024

IŞINLANAN ASKER: GIL PÈREZ

İspanya’nın Filipinler’deki yönetiminin ilk yıllarında Gil Pérez bir İspanyol askerdi. Guardia Civil üyesi olarak, Gobernador-General için saray muhafızı olarak çalıştı. Ekim 1593’te yedinci Gobernador-General Gómez Pérez Dasmariñas, Moluccas'taki bir sefer sırasında Çinli korsanlar tarafından öldürüldü.  Dasmariñas’ın ölümü, telaşeye yol açtı. Çünkü yerine geçecek kişiyi seçmemişti. Önde gelen birkaç İspanyol yerine geçmek için yarıştılar.

IŞINLANAN ASKER: GIL PÈREZ

Bu gergin ve kargaşa anında Gil Pérez, nöbet tutuyordu. Üzerinde Del Gobernador saray muhafızları üniforması vardı. Bir an için sırtını duvara yasladı ve birkaç saniye uyudu. Gözlerini açtığında bambaşka bir yerdeydi. Hemen oradaki birine nerede olduğunu sordu. Mexico City’de Plaza Mayor’da (Zocalo) idi.

Kısa süre sonra gardiyanlar Gil Pérez’den haberdar oldular ve yetkililerce saraya sorguya nakledildi. Gil Pérez, oraya nasıl geldiğini bilmediğini söyledi. Birkaç dakika önce sarayda nöbette olduğunu söyledi. Hatta General Gómez Pérez Dasmariñas’ın az önce suikasta kurban gittiğini söyledi.

IŞINLANAN ASKER: GIL PÈREZ

Gil Pérez sorulan tüm sorulara ayrıntılı cevap vermeyi başardı. Fakat yine de daha fazla sorgulanmak üzere İspanyol Kutsal Engizisyon Dairesi’ne teslim edildi. Karayipler’deki Santo Domingo’ya götürüldü ve şeytan hizmetkarı olduğu için hapse atıldı.

Yetkililerle iş birliği yapan Gil Pérez, Filipinler’in orman adamlarıyla savaşmaktansa hapse atılmayı tercih ettiğini söyledi. Sonunda da dindar bir Hristiyan olduğu anlaşıldı. Hiçbir suçla suçlanmadı ama yine de benzerine rastlanmayan bu durum karşısında ne yapacaklarını bilemedikleri için, kesin bir karar alana kadar onu hapiste tutmaya devam ettiler.

IŞINLANAN ASKER: GIL PÈREZ

Bir süre sonra Filipinler’den gemiyle bir haber geldi. Gil Pérez’in General Gómez Pérez Dasmariñas konusundaki iddialarının gerçekliğini ortaya çıkarmak için İspanyol bir kalyoncu geldi. Bazı yolcular onun bir saray muhafızı olarak tanıdığını söylediler. Bu söylemlerle Gil Pérez serbest bırakıldı ve Manila’ya geri gönderildi. Bazı görgü tanıkları Gil Pérez’in 23 Ekim’de onu Filipinler’de gördüklerine yemin ettiler.

Geri döndükten sonra Gil Pérez, hayatının sonuna kadar olaysız şekilde yaşamaya devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: https://www.esquiremag.ph/culture/lifestyle/gil-perez-teleportation-legend-a2336-20190808

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

BENİ YUTKUNDURAN O SÖZÜ SİZLE PAYLAŞIYORUM
AĞRILARIMIZIN RUHSAL NEDENİ VAR!

AĞRILARIMIZIN RUHSAL NEDENİ VAR!

VÜCUDUMUZDAKİ BENLER TESADÜF MÜ SAHİDEN?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hareketsiz

probiyotik

Büyük İskender'in Yolculuğu

bubble30
Nielawore

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun