Haziran 28, 2025

İLK SES ALMA AYGITI

Telegrafon adlı bu aygıtın patenti, Danimarka Posta İdaresi'nde çalışan Valdemar Poulen adlı mühendis tarafından 1898 yılında alındı. Halka ilk tanımı ise 1900 yılında Paris'te yapıldı.

İLK SES ALMA AYGITI

Sesler, iki makara arasında, saniyede 2 metre hızla dönen piyano teli üzerine kaydediliyor ve gerektiğinde silinebiliyordu. Seri üretimini American Telgraphone Co. adlı kuruluş üstlendi ve 1903 yılında Massachussets'de üretim başladı. Telegrafon, büroda dikte aracı olarak kullanılabildiği gibi, telefon mesajlarını da alabilecek şekilde geliştirildi.

İLK SES ALMA AYGITI

Aldığı sesleri yeterince yükseltememesi (ancak kulaklıkla dinlenebiliyordu) ve çok hantal olduğu için evlerde ve bürolarda zor kullanıldığı için modern teyplerin babası olan bu aygıt, fazla kullanılmadı. Yine de önemli bir konuda atılmış ilk adım olarak, bilim tarihinin sayfaları arasında yerini aldı.

Yorumlar

  • Teyplere giden ilk adım

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Braille Alfabesi

Braille Alfabesi

Sınırsız Enerji Mümkün Mü?

Sınırsız Enerji Mümkün Mü?

Futbol Hakkında Şaşırtıcı Bilgiler

Futbol Hakkında Şaşırtıcı Bilgiler

Zamanda Yolculuk Etmek

Zamanda Yolculuk Etmek

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kendini Merkeze Koyma Yanılgısı

probiyotik

Braille Alfabesi

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun