Ağustos 26, 2025

İLK KULUÇKA MAKİNESİ

Civciv üretiminde kullanılan ilk termostatlı kuluçka makinesi 1609 yılında Hollandalı fizikçi Cornelius Drebbel tarafından Londra'da yapıldı. Drebbel, buluşunu gerçekleştirirken, bir ölçüde, eski Mısırlıların ve Çinlilerin sıcak kuluçka odalarından esinlendi.

İLK KULUÇKA MAKİNESİ

Drebbel'in kuluçka makinesi, içinde kömür yakılan bir kabindi. Bu kabinin iç kısmındaki bir kutuda yumurtalar vardı ve sıcak hava sürekli olarak yumurta dolu kutunun çevresinde dolaşıyordu. Kutunun, alkol dolu termostatla temas etmemesi için etrafına bir su ceketi yerleştirilmişti.

İLK KULUÇKA MAKİNESİ

Isınınca genişleyen alkol " u " biçimindeki tüpün içinde bulunan cıvayı itiyor, o da metal çubuğu yukarı kaldırıyordu. Metal çubuk, iki kolla, üstteki soba kapağını açıp kapamaya yarıyordu. Böylece, kabinin altındaki ocakta yanan ateş, denetim altına alınmış oluyordu. Bu yöntem sayesinde, böylece kuluçka kutusunun içindeki ısı da sürekli olarak aynı düzeyde tutulabiliyordu.

Yorumlar

  • bir tane görmüştüm ben de

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Batıl İnanç: YILDIRIM

Batıl İnanç: YILDIRIM

Jet-Lag Nedir?

Jet-Lag Nedir?

Depremin Ölçeklendirilmesi

Depremin Ölçeklendirilmesi

Takiyüd­din'in ve Osmanlı'da Kuyruklu Yıldız

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Birbirlerinden Kopan İnsanlar

probiyotik

Batıl İnanç: YILDIRIM

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun