Mayıs 01, 2025

Osmanlı’da Burçlar: DELV (KOVA)

Bu burç, “delv” olarak yazılır. Buna “Delv-ı si pihr” ya da “Sakibü'l ma” da denilir. İçinde kırk iki, dışında üç yıl dız bulunur. İki yıldızının adı Sa'dü'l-melik, başka iki yıldızının adı Sa'düs's-su'ud, üçlü yıldızının adı da Sa'dü'l-belg'tir. Öteki yıldızlara da Sa'dü'l-ahbi ye denir. Kamer (Ay), Delv burcuna gelince bahçeyle, tarımla uğraşmak, içki içmek olumlu yorumlanmıştır. Minyatürlerde bu burç tasvir edilirken, elindeki kaptan su döken ya da kuyudan su çeken figürler kullanılmıştır.

Osmanlı’da Burçlar: DELV (KOVA)

Dünyaya en yakın gezegen olan ve Delv burcunu etkisi altında tutan Kamer (Ay), birinci kat gökte bulunur. Kamer'in etki alanındaki Delv insanı, bu gezegenin, zayıflık, güçsüzlük, bilmezlik, dedikoduculuk, iyilik ve erdemlilik gibi hareket niteliklerini almıştır. Kamer'e ilişkin kişiler sebat sız, kararsız, hayalci, zayıf ve dayanıksızdırlar. Yalancı, gammaz, kıskanç insanlar da bu gezegene ilişkindirler; bu insanların rengi beyazdır.

Osmanlı’da Burçlar: DELV (KOVA)

Tüm yıldızlardan daha hızlı olan Ka mer'in doğa olguları ve canlılar üzerinde büyük etkileri vardır. Kamer parlak olduğunda, hayvanların bedenleri daha güçlü ve nemli olur. Ay ışığı azalınca ya da ay gökte kaybolunca yemiş az olur. Şeftali, susam, kavun, karpuz, hıyar ve kabak ay ışığında büyür.

Yorumlar

  • Diğer burçlara da bakayım

  • Galiba hepsi varmış Osmanlı'da

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

DEPREM

DEPREM

Alternatif Akım ve Radyo

Alternatif Akım ve Radyo

Alternatif Akım

Alternatif Akım

Tesla ve Elektrik

Tesla ve Elektrik

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Zayıf Taraf

probiyotik

DEPREM

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun