Nisan 20, 2024

İSKANDİNAV MİTOLOJİSİNE GÖRE HANGİ BURÇSUN?

Koç Burcu-TYR ve SJOFN

TYR: İskandinav Mitolojisinde Odin’in habercisi, adaletin koruyucusu olan savaş ve zafer tanrısının adı olup, Vikingler tarafından Odin’in görünümlerinden birisi olarak kabul edilmiştir. Odin ya da dev Hymir’in oğlu kabul edilen Tyr tek eli Fenrir’e tasma takarken kurt tarafından koparıldığı için tek elli tasvir edilmektedir.

SJOFN: İnsanlarda aşk gibi güçlü duyguları alevlendiren, erkek ve kadınların arasındaki kavgaları sona erdiren birbirlerine aşık olup evlenmelerine yardım eden bir tanrıçanın adıdır.

Elementi: Ateş

Niteliği: Öncü

Özellikleri: Cesur, güçlü, kararlı, dinamik, inisiyatif sahibi, hızlı, liderlik vasfına sahip, yöneticilerdir. Bir komutan edasında olabilir ve yönetme arzusu ruhunda vardır. Hızlıdır, bir süreci tamamladığında diğerine geçmekte zorlanmaz ancak her şeyi çabuk tüketen ve çabuk sıkılan bir yapıya sahiptir. Sabırsız ve aceleci özellikleri hata yapmasına neden olabilir.

Olumlu yönleri: Hızlı, girgin, gözüpek, mert, güçlü, hevesli, kararlı, çalışkan,duygusal, canlı

Olumsuz yönleri: Sabırsız, çocuksu, aceleci, tezcanlı, bağımsız, sert, açıksözlü, isyankar, geçimsiz, saldırgan

İSKANDİNAV MİTOLOJİSİNE GÖRE HANGİ BURÇSUN?

Boğa Burcu: MAGNİ ve SİF

Magni: Thor ve Jarnsaksa oğullarından birisinin adıdır. İsminin anlamı "Güçlü"dür. Savaş tanrısı olarak bilinir.

Sif: İskandinav mitolojinin güzeller güzeli hasat ve verimli toprak tanrıçasıdır. Ebeveynleri bilinmemekle birlikte Thor’un karısıdır. .

Elementi: Toprak

Niteliği: Sabit

Özellikleri: Güvenilir, rahatına, konforuna, yemeğe düşkün, gurme, harekete geçmekte zorlanan biridir. Güven ve sadakat önemlidir. Sonsuz bir sadakat sunabilir. Güçlü, baş eğmez, ticari zekası gelişmiş.

Olumlu yönleri: Güvenilir, sanat yönü güçlü, sadık, zevkli, gurme, sahiplenici, tutkulu, yaratıcı, estetik, uyumlu, lüks ve konfora düşkün, sağlıklı, duygusal, istediğini alan

Olumsuz yönleri: Ağır, inatçı, sabit fikirli, tutucu, bağımlı, keyifçi, yavaş ama sert öfkelenen, ihtiraslı, kavgacı, isyankar, zaaflara sahip, çabuk kandırılan, kırılgan

İSKANDİNAV MİTOLOJİSİNE GÖRE HANGİ BURÇSUN?

İkizler Burcu: HEİMDALL ve RAN
Heimdall: Heimdallr Işık tanrısının adı olup Geirrendour’un dokuz oğlundan birisidir. Tanrıların gözcüsü ve Asgard’ın girişi olan Bifrost’un muhafızıdır.
Ran: Okyanusun dibinde bulunan ölüler diyarında hüküm süren deniz tanrısı Aegir’in karısı olan fırtına tanrıçasının adıdır.

Elementi: Hava
Niteliği: Değişken

Özellikleri: Esnek, uyumlu, çevik, konuşkan, meraklı, arkadaş canlısıdır. Değişime herkesten çok ihtiyacı vardır. Bulunduğu ortamda çabuk sıkılır, dışarı çıkmak, hava almak ister. Özgürlüğüne karışılmamalıdır. Tatlı dilli ve konuşkandır. Dost canlısı yönü etrafında pek çok kişinin bulunmasını sağlar. Akıllı ve zekidir, ne istediğini çabuk bilir ve ona hızla ulaşmak için pratik yolları kolayca bulur. Gezmeyi, seyahati sever, hareketli, değişken bir hayatı tercih eder.

Olumlu yönleri: Meraklı, istekli, kıpır kıpır, zeki, çabuk kavrayan, akıllı, yetenekli, iletişimi güçlü, konuşmayı, yazmayı seven, entelektüel, uyumlu, zeki, olgun

Olumsuz yönleri: Sıkılgan, dağınık, huzursuz, dengesiz, yüzeysel, konuşkan, kararsız, patavatsız, güvenilmez, dedikoducu, iki yüzlü

İSKANDİNAV MİTOLOJİSİNE GÖRE HANGİ BURÇSUN?

Yengeç Burcu: AEGİR ve FREYJA

Aegir: Deniz tanrısının adı olup okyanusun gücünün kişileştirilmiş halidir. Denizcilerin hem korktuğu hem de tapındığı tanrı olup, deniz tanrıçası Ran ile ‘dalga bakireleri’ denilen dokuz kızları bulunmaktadır.
Freyja: İskandinav mitolojisinde deniz tanrısı Njörd’ün kızı ve bereket tanrısı Freyr’in kız kardeşi olan aşk, bereket, sihir, doğum, tensel zevkler, savaş ve ölüm tanrıçasının adıdır. Folkvangar’da Vanaheim’de yaşayan ve en güzel tanrıça olduğuna inanılan Freya’nın adı Eski İzlanda dilinde ‘hanım’ veya ‘efendi’ anlamına gelmekteydi. Thor gibi Freyr de hayvan sürülerini korumakta, bu yüzden salgın hastalık zamanlarında adına büyük ateşler yakılarak yardımı istenmekteydi.

Elementi: Su
Niteliği: Öncü

Özellikleri: Evine, ailesine, yurduna düşkün, duyarlı, hassas, yemeğe, sofraya meraklı, tarihsel konulara ilgili, müzik yeteneğine sahip, tutumlu, hassas, sempatik, ebeveyn duyguları güçlü, neşeli, nazik, hayal gücü yüksektir.

Olumlu yönleri: Şefkatli, korumacı, derin ve içten seven, aileye düşkün, duygusal, sezgisel, hassas, duyarlı, fedakar, cefakar

Olumsuz yönleri: Ağır, sessiz, kolay anlaşılamayan, kaygılı, endişeli, şüpheci, kıskanç, zayıf karakterli, kararlarında sabit değil, aşırı duygusal, dağınık

İSKANDİNAV MİTOLOJİSİNE GÖRE HANGİ BURÇSUN?

Aslan Burcu: ODİN ve SOL

Odin: İskandinav Mitolojisinde Evrenin yaratıcısı ve Aesir’in en önemli tanrısının adı olup, Bor ile Bestla’nın oğludur. İskandinav panteonundaki diğer birçok ilahi varlık gibi karmaşık bir rol üstlenir; savaş ve bilgelik tanrısıdır. Ayrıca büyü, zafer ve av tanrısı olarak bilinir. Dokuz diyarda olan tüm olayları gözler. Ayrıca yeryüzüne ve gökyüzüne hakimdir, gerektiğinde kartala dönüşebilir. Odin'in sadece güneş gibi parlayan tek bir gözü vardır. Diğer gözünü Bilgelik Kuyusundan içebilmek için feda etmiş ve sonsuz bilgi elde etmiştir.

Sol: İskandinav mitolojisinde güneş tanrıçasıdır. Mundilfari ve Glaur'un kızı, Glen`in karısıdır.

 

Elementi: Ateş

Niteliği: Sabit

 

Özellikleri: Özgüvenli, gururlu, koruyan, kollayan, gösterişli, sanata, estetiğe düşkün. Gururnun okşanmasından, hizmet görmekten hoşlanır. Sahne duruşu ve yürüyüşüne sahiptir. Giyinmeye, süslenmeye meraklıdır. Gururunu kıracak herhangi bir söz ve davranıştan özellikle sakınmanız gerekir.

Olumlu yönleri: Babalık, fedakarlık, yüce gönüllülük, yaratıcılık, cömert, alçakgönüllü, gururlu, onurlu, yaratıcı, neşeli, oyuncu, karizmatik, romantik, fedakar, el becerisi yüksek, yönetme kabiliyetine sahip

Olumsuz yönleri: Hükmetmeyi seven, tutucu, pohpohlanma bekleyen, abartılı, her şeyi çok kişisel algılayabilen, sabit, inatçı, zorbalık, otoriterlik, tahammülsüzlük, bencillik, geçimsiz, güç delisi, aç gözlü

İSKANDİNAV MİTOLOJİSİNE GÖRE HANGİ BURÇSUN?

Başak Burcu: MİMİR ve HEL

Mimir: bilgelik ve bilgi tanrısıdır. Odin iç bilgelik karşılığında Mimir’in kuyusunda bir gözünü feda etmiştir. Dünya ağacı Yggdrasil’in köklerinde yaşayıp bilgelik pınarını koruyan bir devin adı olup, alfabeyi harfleri büyülü bir içkinin içerisinde eritip içirerek Odin’e öğreten amcasıdır.

Hel: Helheim adı verilen ölüler diyarının efendisinin adı olup, kötü tanrı Loki ve dev kadın Angrboda’nın kızıdır. Yarı canlı yarı ölü merhametsiz ve korkunç bir yaşlı kadın olarak tasvir edilir.

 

Elementi: Toprak

Niteliği: Değişken

 

Özellikleri: Titiz, çalışkan, mükemmeliyetçi, eleştirel, emektar. Akılcı ve pratik bir zekaya sahiptir. Dakiktir, çalışkandır, detaylara önem verir. Eleştirel ve titiz yönleri zaman zaman onu zorlayıcı kılabilir. Ancak hizmet odaklı yapısıyla yaşamınızda siz farkında olmadan hayatınızı kolaylaştıran kişidir. En küçük kusur ve detayları görebilecek göze sahiptir. Bazen bu detaylar içinde çok fazla kaybolabilir. Seçim yapmakta oldukça zorlanır, kuruntu ve evhamlar geliştirebilir.

Olumlu yönleri: Titiz, becerikli, zeki, dakik, dikkatli, yetenekli, konuşkan, hesabını iyi yapan kendini işine, evine, çocuklarına adayabilen, hizmet ruhu yüksek, çalışkan, bilgili, iyiliksever, tertipli, analizci

Olumsuz yönleri: Huzursuz, evhamlı, aceleci, zor beğenen, aşırı tenkitçi, aşırı meraklı, mükemmeliyetçi, eleştirel, seçici, takıntılı, gelenekçi, aşırı titiz, zor beğenen

İSKANDİNAV MİTOLOJİSİNE GÖRE HANGİ BURÇSUN?

Terazi Burcu: FORSETİ ve FRİGG
Forseti: İskandinav mitolojisinde adalet, barış ve doğruluk tanrısı olarak bilinir. Odin'in torunudur. Nanna ve Baldr’ın oğludur ve adalet tanrısı olarak bilinmektedir. Forseti aynı zamanda “başkan, yönetici” anlamına gelmektedir. İnsanlar ve tanrılar için adeleti sağlayıcı bir mahkeme görevi taşır. Meditasyon becerisine de sahiptir.
Frigg: İskandinav Mitolojisinde yaratıcı tanrı Odin’in karısı, aşk, bereket, annelik ve evlilik tanrıçası olan Aesir tanrıçası, Thor, Tyr, Baldr, Hödur, Bragi ve Hermodhr’un annesidir. Odin’in tahtı Hlidskjalf’a oturabilen tek kişi olan Frigga, adalet ve evliliğin koruyucusu kabul edilmekte, insanların kaderini bilmekle birlikte bunu kimseye söylememektedir. 


Elementi: Hava
Niteliği: Öncü

Özellikleri: Adil, eşitlikçi, dengeli, uyumlu, sakin, sabırlı, akıllı, kibar. Sakin, uyumlu görüntüsünün ardında ne istediğini iyi bilen ve dominant bir yapısı vardır. Huzur onun için önemlidir. Sanata düşkündür. Zarafeti ve güzelliğiyle dikkat çekicidir. Akıllı ve sabırlıdır, çatışmadan hoşlanmaz, dengeli, uyumlu bir birliktelik arar. Gizli mükemmeliyetçi bir yönü vardır. Politik ve kibar tutumu ve davranışlarıyla takdir toplar.

Olumlu yönleri: Akılcı, mantıklı, dengeli, yaratıcı, ince fikirli, politik zekası yüksek uyumlu, adil, zarif, kibar, nazik, sanatçı ruhlu, hoş, efendi

Olumsuz yönleri: Zevklerine, keyfine düşkün, üşengeç, uykucu, kararsız, dengesiz, güvenilmez, tesire açık, aldatmaya meyilli, tembel

İSKANDİNAV MİTOLOJİSİNE GÖRE HANGİ BURÇSUN?

Akrep Burcu: VİDAR ve NOTT

Vidar: Odin ile dev kadın Grid’in oğlunun adı olup, sessizlik ve intikam tanrısıdır. En güçlü ikinci tanrı olan Vidar dünyanın yıkıldığı gün kurt Fenrir tarafından öldürülen babasının intikamını kurdu çıplak elleriyle öldürerek alacaktır. .

Nott: Narvi’nin kızı olan gecenin kişileştirilmiş formu olup, üç kez evlenmiş ve her kocasından birer çocuğu olmuştur. Bunlar: Naglfari’den ‘Aud’, Annar’dan ‘Yeryüzü’, Delling’den (Şafak) ‘Gün’.

 

Elementi: Su

Niteliği: Sabit

 

Özellikleri: Mücadeleci, güçlü, yılmaz, hırslı kişilerdir. Pes ettiğini düşündüğünüz anda küllerinden yeniden doğabilir. Güvenilir, kaliteli insanlardır. Şeytan tüyü de denilebilecek farklı bir gizem, manyetizma ve çekiciliğe sahiptirler. Pek çok şeyin farkında değilmiş gibi dursalar da sezgileri sayesinde anlayışları, kavrayışları son derece güçlülerdir. Yalan ve riyaya tahammülleri yoktur. Kapalı sırların üzerine gitmekten, sorgulamaktan asla vazgeçmez. Zor beğenir, zor bırakır.

Olumlu yönleri: Mücadeleci, yılmaz, kararlı, gözü kara, derin, sezgisel, farkındalığı ve algısı yüksek, kararlı, azimli, dostluğa önem veren

Olumsuz yönleri: Şüpheci, kıskanç, biriktirip sonra patlayan, sessiz, derinden ilerleyen, güç delisi, zayıflıklara tahammülsüz, uçlarda yaşar

İSKANDİNAV MİTOLOJİSİNE GÖRE HANGİ BURÇSUN?

Yay Burcu: ULL ve SYN

Ull (ya da Uller): İskandinav mitolojisinde Thor ve Sif'in oğlu, Ydal'de yaşayan av, okçuluk ve oyun tanrısıdır. Silahı porsuk ağacından yapılmış olan uzun bir yaydır. Düellolarda beraber yardım için çağrılan bir tanrıdır.

Syn: Odin’in karısı Frigg’in sarayının kapısında bekçilik yapan bir tanrıçanın adı olup, özellikle davalılar tarafından tapınılırdı. Hakikat tanrıçasıdır.

 

Elementi: Ateş

Niteliği: Değişken

 

Özellikleri: Bağımsız, özgür, hareketli, dinamik, sportif, keşif ve macera ruhuna sahip. Bağımsız bir ruha sahiptir. Gezmeyi, tozmayı, eğlenmeyi sever. Yeni yerler görmekten, yeni dost ve arkadaşlar tanımaktan, ufkunu ve sınırlarını zorlamaktan zevk alır.

Olumlu yönleri: Neşeli, canlı, hareketli, iyimser, iyiliksever, inançlı, bilge, sıcakkanlı, kibar, ılımlı, açık fikirli, dikkatli, sportmen

Olumsuz yönleri: Patavatsız, sınır tanımayan, zor beğenen, ilgi delisi özgürlüğüne düşkün, aşırı para harcamaya, sabırsız, dik kafalı, umursamaz, yemeğe içmeye düşkün

İSKANDİNAV MİTOLOJİSİNE GÖRE HANGİ BURÇSUN?

Oğlak Burcu: LOKİ ve IDUNN

Loki: İskandinav Mitolojisinde Buzdevi Farbauti ile dev kadın Laufey veya Nal’in oğlu olup, tüm sahtekârlıklardan sorumlu tutulan kötülük ve ateş tanrısının adıdır. Aynı anda hem tanrı hem de buz devi (Jotun) olan Loki kurnazlığıyla ünlü olup, şekil (somon balığı, at, sinek, at, kuş) hatta cinsiyet değiştirebilen bir varlık olarak görülmektedir.

Idunn (Iðunn): İskandinav mitolojisi'nde ebedi gençlik tanrıçası. Şiir tanrısı Bragi'nin eşidir. Sahip olduğu elmalarla diğer tanrıların da ölümsüzlükleri muhafaza etmelerini sağlar.

 

Elementi: Toprak

Niteliği: Öncü

 

Özellikleri: Ciddi, soğukkanlı, gereğinde mesafeli, planlı, organize, disiplinli, iş ve kariyer odaklıdır. Zamanlaması çok iyidir. Hiçbir şeyş kolay kolay kabul etmez. Yalnız kalmayı, tek başına hareket etmeyi sever. Kendi kural ve prensipleri vardır. Zaman zaman fazlasıyla disiplinli ve soğuk olabilir.

Olumlu yönleri: Stratejik, planlı, düzenli, tertipli, ciddi, tutumlu, hesaplı, dayanıklı, güçlü, aşırı özgüvenli, sessiz, sakin, ılımlı, neşeli, şakacı, daima kontrollü, düşünülerek atılan adımlar, garanticilik, anaç yapı.

Olumsuz yönleri: Katı, soğuk, mesafeli, cimri, yalnızlığı ve izole yaşamı seven, itibar düşkünü, buyurgan, sırlarla dolu, kindar, sert, kıymet bilmez, içten pazarlık, yalan, yalnızlık merakı

İSKANDİNAV MİTOLOJİSİNE GÖRE HANGİ BURÇSUN?

Kova Burcu: BALDER ve EİR

Balder: İskandinav tanrılarından Odin ile Frigg'in oğludur. Karısı Nanna, oğlu ise Forseti'dir. Işık, neşe, saflık, güzellik, masumiyet ve barış tanrısıdır. Tanrılar ve insanlar tarafından çok sevilirdi, iyiliği ile dikkat çekerdi. Gücünün az olmasına karşın, sıcakkanlı, akıllı ve belagatliydi. En yakışıklı tanrı olduğu da söylenir.

Eir: Ölüleri tekrar yaşama döndürebilen, bitkilerin gizli güçlerinden haberdar bir şifa tanrıçasının adıdır.

 

Elementi: Hava

Niteliği: Sabit

 

Özellikleri: Arkadaş ve dost canlısı, sosyal, yenilikçi, sıradışıdır. Zeka ve akılcılıkları ile yol gösterirler, vizyoner bakış açılarıyla yaşadıkları topluma etki ederler. Ona ayak uydurmak çok da kolay değildir, bulunduğu ortamla uyumunu kendi yaratır.

Olumlu yönleri: İnsancıl, öğretici, özgürlükçü, yenilikçi, modern, farklı, sıradışı, zeki, akıllı, tarafsız, sosyal, neşeli, eğlenceli, sadık

Olumsuz yönleri: Asi ruhlu, başkaldıran, huzursuz, iğneleyici , sert çıkışlar yapabilen, duygusuz görünebilen, muhalif, isyankar, tartışmacı, ilgi meraklısı, gereksiz çılgınlıklar, aşırı bağımsız, zor beğenen

İSKANDİNAV MİTOLOJİSİNE GÖRE HANGİ BURÇSUN?

Balık Burcu: THOR ve SKADİ

Thor: Odin ile Jord’un oğlu, kızıl saçlı, sakallı şimşek, yağmur ve tarım tanrısının adı olup elinde bir çekiçle tasvir edilir. . Odin'den sonra gelen en önemli tanrı olarak kabul edilir. "Altın saçlı tanrıça" Sif ile evlidir.

Skadi: Kar Ayakkabılı Tanrıça olarak da bilinip dağlarda yaşayan bir dev kadının adıdır. Tanrı Njord’un eşi olan Skadi babası Thiazi tanrılar tarafından öldürüldüğünde Asgard’a giderek intikam almak istemiştir. Bazı mitolojistlere göre erken dönem İskandinav mitolojisinde Skadi av tanrıçasıdır.

 

Elementi: Su

Niteliği: Değişken

 

Özellikleri: İyiliksever, güçlü, hassas, duyarlı, empatik, vicdanlı, duyarlı, sanatsal, kolay etkilenen. Tam olarak anlaşılamayan, kendilerini de belirli kalıplar içinde tanımlayamayan muğlak, gizemli, karmaşık yönleri vardır. Masalsı, büyüleyici bir güzelliğe sahip olabilir. Gözleri anlamlı, derin ve oldukça etkileyicidir. Hassas ve alıngandır ancak her ne kadar fazlaca etki altında kalsa da bir şekilde zor durumlardan sıyrılmasını, kurtulmasını bilir.

Olumlu yönleri: Güçlü, fedakar, cefakar, duygusal, sezgisel, merhametli, sanatçı ruhlu, hassas, inançlı, mistik, anlayışlı, şefkatli, merhametli, sevgi dolu, aşka düşkündür.

Olumsuz yönleri: Zayıf, hassas, dağınık, tutarsız, duyguları değişkendir, aşırı ilgi beklerler, kendileri ihmalkardırlar, karamsar, sabırsız, çabuk dağılan, kin tutan, alıngandır.

Yorumlar

  • Gerçekten bu burç meselesi her dönemde varmış

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

NAMES ON THE SURFACE OF MERCURY

NAMES ON THE SURFACE OF MERCURY

"KÖŞEYİ DÖNENLERİN ŞARKISI"

"KÖŞEYİ DÖNENLERİN ŞARKISI"

LIGHT ECHO V838 MON STAR

LIGHT ECHO V838 MON STAR

HAYVANLAR DA BİZİM GİBİ AŞIK OLUR MU?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Bataklıktan Çıkarken

probiyotik
bubble30
Nielawore

NAMES ON THE SURFACE OF MERCURY

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun