Nisan 29, 2024

TARİH BOYUNCA TÜM IRKLAR TÜRKLER’İ NASIL GÖRDÜLER (VI) – Friendz10

Türkler'e karşı oluşan bu geleneksel düşmanlığın kökenine günümüzden bakınca, ta­rihsel ve psikolojik nedenlerin ağır bastığı kolaylıkla fark ediliyor. Tari­hin belirli dönemlerinde her iki gü­cün de karşısına sıkça çıkan bu "üçüncü ve yok edilemeyen amansız güç"ün neden olduğu korkunun, dün­yada başka hiçbir ulusa karşı yönel­tilmemiş bir düşmanlık duygusunu pekiştirdiği görülüyor.

TARİH BOYUNCA TÜM IRKLAR TÜRKLER’İ  NASIL GÖRDÜLER (VI) – Friendz10

Ancak, burada ilginç ve belki de bi­raz tuhaf olan bir nokta var ki, o da, bu geleneksel düşmanlığı her iki dünya­nın da bilinçli bir şekilde kuşaktan ku­şağa aktarması ve Türkler'in hâlâ bu ikili tavrın farkına varamaması...

TARİH BOYUNCA TÜM IRKLAR TÜRKLER’İ  NASIL GÖRDÜLER (VI) – Friendz10

Çıkarların çatışması sonucu oluşmuş düşmanlık

Türkler, binlerce yıl, irili ufaklı çeşitli devletler ve boylar şeklinde Asya'nın ortalarından Avrupa'nın içlerine kadar yayılmışlardı... Bütün bu farklı bölgelerde, onlarla birlikte yaşamış diğer halkların kuşkusuz, bu yaman ve acımasız göçebe savaşçılarla bir biçimde ilişkisi olmuştu. Ancak, halkları ve savaşçıları karşı karşıya getiren en temel ilişki de, çıkarların çatışması sonucu oluşmuş düşmanlıktan başka bir şey değildi... Aslında karşılaştıkları her kültüre kolaylıkla uyum sağlayan Türkler, böylece eski dünyanın belki düşmanı en bol uluslarından biri, hatta ilk sırada yer alanı oldular. Böylesine ilginç bir düşmanlık oluşumunu tarihin en eski devirlerinden bu yana, kesintilerle de olsa izlemek mümkün... Herkesin bildiği gibi bu konudaki birikim öylesine çok ki, giderek "Türk düşmanlığı tarihi"nden, sosyolojisinden, hatta kültüründen bile söz etmek olanaklı bir hale geliyor.

Yorumlar

  • Bizi çok farklı görmüşler

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

İnsanoğlu ve Hayvan Evcilleştirme Serüveni
İnsanoğlunun Hayvan Evcilleştirme Serüveni (III)
İnsanoğlunun Hayvan Evcilleştirme Serüveni (II)

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğreten Düşüş

probiyotik

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun