Mayıs 03, 2024

Telefonu Kim Keşfetti? (III) – Friendz10

Arkadaşı Thomas Edison gibi Bell de yenilik arayışında son derece acımasızdı. Yine Edison gibi, her zaman başarılı da değildi. Bell'in metal dedektörü, yaralı Başkan James Garfield'in bedenindeki kurşunun yerini saptayamamıştı. Muhte­melen Başkan'ın yatağının metal yayları Bell'in dedektörünü yanıltmıştı.

Telefonu Kim Keşfetti? (III) – Friendz10

Bell'in hayvan genetiğine el atması, koyunlardaki ikiz ve üçüz doğumları arttırma isteğinden kaynaklandı. Bell, ikiden fazla meme ucuna sahip koyunların daha çok ikiz doğurduk­larının farkına vardı. Tüm yapabildiği, daha çok meme ucuna sahip koyun ortaya çıkarmak oldu.

Telefonu Kim Keşfetti? (III) – Friendz10

Hanesine yazılacak artılar arasında ise ayaklı teknenin (hydrofoil) icat edilmesine katkıda bulunması yer almaktadır; bu tekne 1919'da saatte 114 km'lik hızla sudaki hız rekorunu kırmış ve bu rekoru 10 sene boyunca elinde bulundurmuştur. Bell bu sırada 82 yaşındaydı ve bu teknede yolculuk yapmayı reddetmişti. Bell her zaman için kendisinden öncelikle "sağırların öğretmeni" olarak bahsetti. Annesi ve karısı sağırdı ve genç Helen Keller'a ders verdi. Keller daha sonra otobiyografisini Bell'e adadı.

Yorumlar

  • Bu karmaşık bir hal aldı

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Düzensiz Işıklandırma Bitkileri Nasıl Etkiler? (II)
REM Uykusunda Rüya

REM Uykusunda Rüya

Uyurken Beynimizde Neler Oluyor?

Uyurken Beynimizde Neler Oluyor?

Kepler Teleskobu ve Gezegenleri

Kepler Teleskobu ve Gezegenleri

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gerçek Özgürlük

probiyotik
bubble30
Nielawore

NOT ALL GALAXIES ARE SPIRAL!: I ZWICKY 18

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun