Zihniyet Yayılımı

İnsanların birbirleriyle yaptıkları savaşların ya da mücadelelerin farklı sebepleri olabilir. Ama bu sebeplerin belki de en sık karşılaşılanları arasında savaşan tarafların zihniyet farklılıkları vardır. Farklı görüşlerin mücadelesi.

Zihniyet Yayılımı

İnsanlar sırf kendi fikirlerini ya da yaşayışlarını kısacası kültürlerini yaymak ya da korumak adına pek çok mücadele vermiştir. Kültür için verilen mücadeleler silahlarla ya da ordularla yapılmamış olsa bile bazen insanlar sanatı ve etkileyici konuşmaları büyük bir kültürel rekabet alanına çevirmiştir.

Zihniyet Yayılımı

Kültürel rekabet yapma potansiyeline sahip ve kültürel rekabetin bilincinde olan toplumlar ya da insanlar sanatı ve konuşma sanatını kendi fikir ve kültürlerini yaymak için kullanabilirler. Filmler, müzikler, resimler gibi tüm sanat alanları insanlığın en muhteşem eserlerini ortaya koyabildiği alanlar olduğu kadar kendi kültürlerini ve fikirlerini diğer insanları etkilemek yoluyla kabul ettirdiği alanlarda olabilmektedir. Fikirler karşı tarafa kabul ettirildiği zaman ise aslında savaşlar da kan dökmeden kazanılmış olur.

Yorumlar

  • Bence savaş artık konuşma imkanının kalmadığı yer de ortaya çıkar bu yüzden kansız kazanılabileceğini sanmıyorum

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Vaat

Vaat

Hak Ettiğini Alamama Hissi – Friendz10

Hak Ettiğini Alamama Hissi – Friendz10

Başkalarına Tavsiye Vermek – Friendz10

Başkalarına Tavsiye Vermek – Friendz10

Disiplin Kurumsallığı Getirir – Friendz10

Disiplin Kurumsallığı Getirir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Vaat

probiyotik

Koruyucu Pelerin Gerçek Mi?

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun