Mayıs 04, 2024

Zihinde Yapılan Tekrar – Friendz10

Bir konuşma yapacağınızı düşünün. Bu konuşma büyük kitlelere yapılacak ve bu sizin daha önce hiç yapmadığınız bir şey. Üstelik böylesine bir konuşmayı canlı canlı prova etme şansınız da yok. Düşünsenize bir salon dolusu hiç tanımadığınız insana yapacağınız konuşmayı nasıl önceden çalışıp prova edebilirsiniz. Bu önceden canlı canlı hazırlanılması imkansız bir şey olurdu. İşte burada sizi o konuşmaya hazırlayacak son derece etkili bir yöntem mevcut. O yöntem ise zihinde yapılan tekrar olacaktır.

Zihinde Yapılan Tekrar – Friendz10

Bir salon dolusu insana yapacağınız konuşmayı gerçekte prova edemeyebilirsiniz ama zihninizde hayal ederek prova edebilirsiniz. Konuşma gününe kadar zihninizde prova edeceğiniz bir konuşma en sonunda gerçeği kadar gerçekçi olmasa da sizi son derece iyi hazırlayacaktır. Çünkü gerçek hayatta yaşadığımız olaylar da aslında zihnimizde yaşandığı kadar yaşanır. Gördüğümüz, duyduğumuz ve hissettiğimiz şeyler aslında dışarıdan gelen uyaranların zihnimizde işlenmesinden başka bir şey değildir.

Zihinde Yapılan Tekrar – Friendz10

Zihnimizde ne işlenebilirse onu yaşarız. Düşünün doğuştan görme engelli birisi için renklerin, ışığın ya da cisimlerin boyutlarının ne anlamı olabilir ki. Göremediği için zihninde de işlenemiyordur. Zihninde işlenemediği için de bir anlamı yoktur. Ya da hadi görebilen bir insanı düşünelim. Eğer bu insan renklerin ne olduğunu bilmiyorsa zihin onları nasıl işleyebilir? İşleyemez ve işleyemediği için bir anlamı da olmaz. Zihin işler, zihin yaşar ve zihin algılar. Aslında hepimiz zihinlerimizde yaşıyoruz. 

Yorumlar

  • Tam emin olamadım aslına bakarsak

  • Gerçek tekrar kadar iyi olmasa da iyi olabilecek bir yol

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Gerçek Özgürlük

Gerçek Özgürlük

Sonuçların Nedenlerden Daha Önemli Olması – Friendz10
Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gerçek Özgürlük

probiyotik
bubble30
Nielawore

NOT ALL GALAXIES ARE SPIRAL!: I ZWICKY 18

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun