Ekim 24, 2024

Yorgunluğun Bittiği Süreçler - Friendz10

Hayatımızda kendimize yorgun hissettiğimiz anlar veya süreçler yaşanabilir. Bu anlar veya süreçler genellikle iki şeyle bağlantılıdır. Birincisi psikoloji, ikincisi adaptasyon mevkiidir. Psikolojik faktörler, örneğin depresyonda hissediyorsak veya depresyondaysak, dayanıksız bir halimiz varsa, fiziksel olarak yorulmasak bile, psikolojik yorgunluğumuz fiziksel yorgunluk olarak da bize geri yansıyabilir. Bunların haricinde biri de adaptasyon vardır. Adaptasyon ise tam olarak şöyle bir konudur.

Yorgunluğun Bittiği Süreçler - Friendz10

Örneğin psikolojik olarak bir sorununuz yoktur. Kendinizi enerjik hissediyorsunuzdur. Ama yine de yaptığınız eylemler sonunda yoruluyorsunuzdur. O zaman buradan şunu anlayabiliriz. Vücudunuz henüz yaptığınız eyleme veyahut da işe adapte olamamıştır. Yani enerjiniz, hazırda bulunan enerjiniz yetmiyordur. 

Yorgunluğun Bittiği Süreçler - Friendz10

Yorgunluğun bitmesi ise, yani psikolojiden düzgün olup da vücudunun adapte olamadığı durumlarda yorgunluğun bitmesi ise, belli bir süre sonunda vücudun artık bu tempoya alışıp adapte olmasıyla gerçekleşecek bir durumdur. Yani biraz sabır ve irade isteyen bir süre sonunda enerjiniz tekrar size geri gelecek ve yorgunluğunuz gidecektir.

Yorumlar

  • yorgunluğum hiç bitmiyor

  • Adaptasyon önemli

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Güneş Enerjisi Panelleri ve Kelebekler

bubble30
Nielawore

GİDİŞİM MUHTEŞEM OLACAK: NGC 6210

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun