Vahşi Olmak Bizi İlerletmez – Friendz10

Bazı insanlar tabiatı gereği bazı insanlar ise yaşadığı zorluklardan sonra vahşi hale gelebilir. Böyle bir vahşileşme daha agresif daha sert olmamız anlamına gelebilir. Bu bir insanı güçlendirebilir ama ilerlemesini sağlayamaz. Böyle bir durum insana irade katamaz. İlerlemeyi sağlayan şey belli bir amaç doğrultusunda hedefler koymak ve o hedeflere ilerlemektir. Yani ilerleme biraz akıl, biraz hırs, güçlü bir irade ve biraz vahşilik gerektirir.

Vahşi Olmak Bizi İlerletmez – Friendz10

Vahşilikten biraz olsun gerekir o da insanın tuttuğunu koparabilmesi için. Aslında vahşi olmak ilerlemenin sadece basit şartlarından birisi. Oysa sırf zorluklar yaşayıp biraz olsun vahşileşmek bizi kayda değer ölçüde güçlendirmez. Bizi burada güçlendirecek şey amaçlarımız olması ve o amaçlar uğrunda ilerleyebilmektir.

Vahşi Olmak Bizi İlerletmez – Friendz10

Amaçlarımız bizim irademizi kuvvetlendirir ve bu uzun vadede insanın gerçekten kuvvetlenmesini sağlar. Zorluklarla başa çıkmanın getirdiği güç vardır ama onu bir ama doğrultusunda yönetmezsek bu işe yarar bir güç unsuru olmaz bizim için. Aksine kontrolsüz bir güç unsuru olacağı için amaçsız bir güç unsuru güç bile olamaz. Sadece orada öylece duran bir şey olur. 

Yorumlar

  • Olabilir sanki

  • Vahşi olmak insanı sadece güçlendirir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğru

Doğru

İyi Bir Motivasyon İnsana Her Şeyi Yaptırabilir – Friendz10
Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğru

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

"AĞLATAN MUTLULUK" -ADNAN YÜCEL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun