Tüm Kavramlar Yönetmek İçin Kullanılır – Friendz10

Kapitalizm, komünizm, liberalizm, çeşitli inançlar ya da diğer ideolojiler. Hepsi günümüzde aslında toplumları yönetmek için yöneticiler tarafından kullanılan araçlardır. Tabi burada anlatacaklarım benim kendi kişisel görüş ve düşüncelerimden ibarettir. Benim görüşüm ise tüm o idealist kavramların insanları yönetmek için kullanıldıkları.

Tüm Kavramlar Yönetmek İçin Kullanılır – Friendz10

Günümüzde bazı toplumlar demokrasi ile yönetilmeye daha yatkındır ve demokrasi ile yönetilirler. Bazı toplumlar ise başka unsurlarla ya da ideolojilerle yönetilmeye daha yatkındırlar ve başka yöntemlerle yönetilirler. Halklar zaman zaman belirli ideolojilerin peşinde koşar. Bu ideolojiler ise yönetim için kullanılır. Toplumlar aslında kendilerinin nasıl yönetileceklerini belirlerler. Ama esas mesele bir ideoloji ya da fikir uğruna yaşamak değil. Esas mesele yönetebilmektir.

Tüm Kavramlar Yönetmek İçin Kullanılır – Friendz10

Yönetim ise güç ve düzen içindir. Yanlış bir yönetim toplumu korkunç kargaşalara sürükler. Doğru olan yönetim ise iyi de olsa kötü de olsa toplumu bir düzen içinde tutar ve belli bir güç oluşturur. Bu güç ise o toplumun korunmasını ve hayatta kalmasını sağlar. Düzensizlik halinde ise kimin nasıl hayatta kalacağı belli değildir. İnsanlar çok büyük acılar çekebilir. Bu azıların yaşanmaması ve insanların hayatta kalması için insanlar bir şekilde yönetilmek zorundadır. Yönetim olmazsa tıpkı Fransız Devrimi’nde yaşandığı gibi korkunç olaylar yaşanabilir.

Yorumlar

  • Yönetmek diyemeyiz bence tam olarak

  • Yönetim için her şey yapılabiliyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğru

Doğru

İyi Bir Motivasyon İnsana Her Şeyi Yaptırabilir – Friendz10
Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğru

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

"AĞLATAN MUTLULUK" -ADNAN YÜCEL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun