Birçok insan başarılı olduğunu söylese de, bunu iddia etse de, aslında gerçekten başarılı olmak birçok insanın ulaşabildiği bir şey değildir. Çünkü başarıyı insanlar arasında kıyaslarsak, aslında büyük bir başarıya ulaşan insanların az sayıda olduğunu görebiliriz. Buradaki olay aslında elde hiçbir şey yokken bir şeyler elde etmekle, elde olan bir şeyi büyütmek arasındaki farktır. Pek çok insan aslında elde var olanı büyüterek bir başarı elde eder.
Bu bir başarıdır ama en büyük başarı değildir. Aslında en büyük başarı, elde hiçbir şey yokken, o elde olmayan kaynakları bir şeye dönüştürebilmektir. Yani sıfırı bir yapmak en zorudur. Sıfır bir yapıldıktan sonra gerisi kolaydır aslında. Daha basittir. Ama önce sıfırı bir yapmak gerekecektir. Her zaman için önce sıfırı bir yapmak gerekecektir. Arkasında bir destek veya bir güç unsuru olmadan bir şeyleri başarabilmekten söz ediyorum aslında.
Elde hiçbir şey yokken insan eldeki var edebilmek için hem hayatın zaten ondan götürdükleriyle hem de o götürülenlerden sonra kenara bir şey koymak mücadelesi içine girmek zorundadır. yani gerçekten çok çalışıp uğraşmak zorundadır. Ama elde bir şeyler olduğu zaman tek yapmanız gereken şey onu büyütmek olacaktır artık. Çünkü zaten elinizde olanlarla hayatın sizden götürdüklerine karşı baş edebiliyorsunuzdur. İşte bu sebepten dolayı aslında sıfırı bir yapmak en büyük başarıdır ve en zor olaylardan da bir tanesidir. Bugün başarılı olmuş pek çok insan aslında zaten elinde olan imkanlarla gelip o imkanları daha da büyüten insanlardır. Pek çoğu yokluktan bir şey üretememiştir aslında. Çok azı yokluktan bir şeyler üretebilmiştir ve başarılı olabilmiştir.
kaptanfilozof06
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız