Temmuz 27, 2024

Rahatlığın Bedeli - Friendz10

Genellikle rahatlıkla hayatta kazandığımız şeyler arasında ters bir orantı olacaktır. Ve bu gerçekten üzücü bir gerçektir ama rahatlıkla kazanmış genellikle ters orantılı işler. Tabi burada katastrofiden kastettiğim şey her zaman para olacak diye bir şey yok ama Mesela rahat bir şekilde hareket ederek belki bir oyunu kazanamayabilirsiniz. Rahat bir şekilde hareket ederek kazanamayacağınız başka bir sürü şey olabilir. En rahatlığın bedeli aslında kazanma denilen kavramdan da uzaklaşmaktır.

Rahatlığın Bedeli - Friendz10

Önemli olan kişi, insanın neyi seçeceğini. Kim insan kazanmaktansa rahat olmayı seçecek. Yani, kendi kendine der ki, daha fazla şey kazanacağımı, daha fazla para kazanacağımı ya da daha fazla güç elde edeceğimi daha rahat yaşayayım, kafam yerinde olsun, rahat olayım der. Kim insan da tam tersini düşünür. Burada seçimler bizi kayba ya da kazanca götürür.

Rahatlığın Bedeli - Friendz10

Neyi seçtiğimiz hayatta gerçekten önemlidir. Kayıp ya da kazanç. Ama kimse olaya kaybetmek ya da kazanmak olarak da bakmaz. Kimisi olaya sadece rahatım veya keyfim ne kadar yerinde sorusuna, evet cevabını vermek için bakar. Buna da kimse önemsiz diyemez. Ve buna kimse önemsiz diyemeyeceği için hangi seçimin daha doğru olduğunu da aslında kimse söyleyemez. 

Yorumlar

  • Ne zaman rahat olduğuna göre değişir

  • Rahatlık iyi bir şey değildir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Saklı

Saklı

Ruh Halimizin Dış Etmenlere Bağlı Olması - Friendz10
Dertlerimizden Kaçmak - Friendz10

Dertlerimizden Kaçmak - Friendz10

Normalliğin Tanımı - Friendz10

Normalliğin Tanımı - Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Saklı

probiyotik

ZAMANDA YOLCULUK MÜMKÜN MÜ?

bubble30

THE NEW COLOSSUS - EMMA LAZARUS

Nielawore

CHANDRA XRAY'İN 25. YILDÖNÜMÜ

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun