Mayıs 03, 2024

Pratikte Yaşananın Neden Yaşandığını Bilmek – Friendz10

Bilgi dediğimiz zaman aklımıza pek çok şey gelebilir. Aslında kitaplar ve bize okulda öğretilenler bilgidir. Ama hiçbirimiz neden bunları öğrendiğimizi bilmeyiz ya da öğrendiğimiz şeyler gerçek hayatta nasıl işliyor bunu da bilmeyiz ki aslında öğrenmemiz gereken esas bilgiler de bunlardır. Gerçekte yani pratikte yaşananın neden yaşandığını bilmek.

Pratikte Yaşananın Neden Yaşandığını Bilmek – Friendz10

Bir düşünün öğrendiğimiz bilgileri gerçek hayatta uygulayamıyorsak bunun bize ne faydası olacak. Esas öğrenmemiz gereken pratikte yaşananların kökenlerini ve nedenlerini öğrenmek yerine teorik bilgilerle kendimizi doldurursak günün sonunda nerede kullanacağımızı, nasıl kullanacağımız ve neden kullanacağımızı bilmediğimiz bir yığın bilgi ile baş başa kalırız.

Pratikte Yaşananın Neden Yaşandığını Bilmek – Friendz10

Aslında nerede kullanacağımızı, nasıl kullanacağımız ve neden kullanacağımızı bilmediğimiz bilgilerle kafamızı doldurursak bu bilgiler bizim için yükten başka bir şey olmaz. Zamanımızı boşa harcamamız da cabası. Mesela matematikte integral öğrenirken integralin nereden geldiğini, nerede kullanıldığını ve ne amaçla kullanıldığını bilmezsek sadece integrali bilmenin bizim için ne faydası olacaktır? Ben söyleyeyim hiçbir faydası olmayacaktır.

Yorumlar

  • En önemli bilgiler bunlar aslında

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yasak Bağ

Yasak Bağ

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Önemli Olan Kimin Daha İyi Kullandığıdır – Friendz10
Güler Yüz ve İlgi Büyük Bir Tuzak Olabilir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Yazı Yolculuğu

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun