Kalıcı Bir Değişim Yavaş Olur – Friendz10

Kendimizde bir şeyleri değiştirmek istediğimizi düşünelim. Bu en ufak bir hareket de olabilir çok büyük bir rutinimiz de olabilir. Ancak küçük ya da büyük bir değişimin ya da değişimlerin insanda kalıcı hale gelmesi biraz zaman alacaktır. Çünkü insanın kendisinde bir şeyleri değiştirmesi demek aslında belli başlı alışkanlıklarından vazgeçmesi ya da değiştirmesi demektir.

Kalıcı Bir Değişim Yavaş Olur – Friendz10

Bir insanın bir alışkanlığını tamamen bırakması genellikle iki ay kadar sürerken bir şeyi alışkanlık haline getirmesi bir ay kadar sürmektedir. Örneğin bir insan konuşmasını değiştirip diksiyonunu düzeltmek istiyor olsun. Burada konuşmasını değiştirmek isteyen kişinin kendisini tamamen değiştirmesi iki ya da üç ay kadar sürecektir. Tabi bunlar en iyi ihtimaller. Ama böyle bir değişim kalıcı olacaktır. Ancak bir değişim yıllar boyunca da devam edebilir.

Kalıcı Bir Değişim Yavaş Olur – Friendz10

Burada bir insanın sabrı resmen ölçülmüş olur ve iradesi test edilmiş olur. Az sayıda insan bir şeyleri değiştirmek için aylarca uğraşabilir. Hele değişen şek kendisi ile ilgiliyse. Bir insan evini, arabasını, bilgisayarını kolayca değiştirebilir. Ama kendisi ile ilgili olan bir şeyi değiştirmesi oldukça zaman alacaktır. 

Yorumlar

  • Kalıcı bir değişim kişinin kendine bağlıdır bence

  • Kalıcı değişim zor ve yavaş olur ama kalıcıdır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yasak Bağ

Yasak Bağ

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Önemli Olan Kimin Daha İyi Kullandığıdır – Friendz10
Güler Yüz ve İlgi Büyük Bir Tuzak Olabilir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

YOU SEE A DYING STAR!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun