İyi İhtimallere Bir Şans Vermek – Friendz10

Hayatta en kötüsünü düşünmek ve ona göre hareket etmek her zaman için hayata karşı garantili bir duruş olacaktır. Olumsuz bir ihtimalden kaçınmak her zaman için mantıklı olan gibi durabilir. Ama aslında böyle bir düşünce yapısı ile hareket etmek akılcı değildir. Çünkü hayatta her zaman için kötü ihtimaller olduğu kadar iyi ihtimaller de vardır. Akılcı olan aslında iyi ihtimalin mi yoksa kötü ihtimalin mi geleceğini düşünüp ona göre hareket etmektir. Bu tahminin doğru olması bizim akıllı bir insan olduğumuzu gösterirken yanlış olması bizim kendimizi daha çok geliştirmemiz gerektiği anlamına gelecektir.

İyi İhtimallere Bir Şans Vermek – Friendz10

Örneğin siz akademisyen olmak için bir üniversiteye gittiniz. Muhtemelen akademisyen olmadan önce bir akademisyenin yardımcılığını yapacağınız bir süreç yaşayacaksınız. İşte bu süreç esnasında siz olumsuz bazı olaylar yaşadınız ve akademisyenliğinizin olmayacağına dair bazı belirtiler ortaya çıktı. Böyle bir durumda her zaman için iki ihtimal olmaya devam edecektir. Bu ihtimaller akademisyen olmak ya da olamamak. Sizin için iyi olan ihtimal akademisyen olmakken kötü ihtimal ise akademisyen olmamaktır.

İyi İhtimallere Bir Şans Vermek – Friendz10

Burada kötü ihtimal olan akademisyen olamamaya göre hareket ederseniz o ana kadar akademisyen olmak için sarf ettiğiniz tüm çaba ve harcadığınız tüm zaman boşuna gidecektir. Ama iyi ihtimal olan akademisyen olmaya göre hareket ederseniz kalıp mücadele etmeniz gerekir ve belki kazanacağınız belki de kaybedeceğiniz bir sürece girersiniz. Kaybederseniz çok daha fazla zaman kaybedersiniz ve çok daha fazla emekleriniz boşa gider. Ama kazanırsanız hayalinize ulaşırsınız. Ama kazanma ihtimali hep vardır. Bu yüzden iyi ihtimale de bir şans verilmelidir. Burada kötü olan şey ise kaybedilen zamanın geri alınamayacak olmasıdır. 

Yorumlar

  • Her zaman iyi ihtimaller de var

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğru

Doğru

İyi Bir Motivasyon İnsana Her Şeyi Yaptırabilir – Friendz10
Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğru

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

"AĞLATAN MUTLULUK" -ADNAN YÜCEL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun