Mayıs 02, 2024

İşyerinde Gerginliğin Üst Düzey Yöneticilerle Artması – Friendz10

Bir iş yerinde personeller ile sadece o şubenin yöneticiliğini yapan insanlar arasında bir bağ oluşur. Bu bağın sonunda işyerinde esnek bir düzen oluşur. Bu düzene örnek vermek gerekirse bir şubeye genel merkezden bazı rutin talimatlar gelir. Şube yöneticilerinin esas görevlerinden birisi genel merkezden gelen kuralların işlemesini sağlamaktır. Ancak şube yöneticileri elemanların da halini görürler hangi kuralı ne sıklıkla uygulayıp uygulayamayacaklarını bilirler.

İşyerinde Gerginliğin Üst Düzey Yöneticilerle Artması – Friendz10

Böylece şube yöneticileri ile şube personeli arasında oluşan bağda genel merkezden kuralların uygulanması yönünde bir esneklik oluşur. Tüm kurallar bilinir ama hepsi uygulanamaz çünkü hepsi uygulanmaya kalkarsa iş yürümez. İş yürümezse de o zaman kurallar zararlı olmaya başlar. Bunu şubede olan her çalışan bir şekilde anlar ama genel merkezden gelen ve kuralları koyan üst düzey yöneticiler bunu anlayamaz. Bazen genel merkezden şubeye üst düzey yönetici gelir ve bu yöneticilerin gelmesi ile şubede gerginlik bir anda hat safhaya yükselir.

İşyerinde Gerginliğin Üst Düzey Yöneticilerle Artması – Friendz10

Çünkü genel merkezde koyulan tüm kuralların şubede uygulandığını üst düzey yöneticilerin görmesi gerekmektedir. Görmezlerse bu durum şube yöneticilerine son derece olumsuz yansıtabilir. Bazı durumlarda üst düzey yöneticiler bilerek şubelerde ne olup bittiğine bakmaz. Bazı şeyleri görmezden gelirler ama bazı yöneticiler ise gelmez. Bu son derece sıkıntılı bir konudur. Aslında bir risktir. Bu bilinmezlik ise üst düzey yöneticilere karşı şubeyi her daim tetikte tutar.

Yorumlar

  • Bazen bilerek yapabiliyorlar

  • Hiç çekilmeyen bir gerginlik. Kuru gerginlik

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yasak Bağ

Yasak Bağ

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Önemli Olan Kimin Daha İyi Kullandığıdır – Friendz10
Güler Yüz ve İlgi Büyük Bir Tuzak Olabilir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

YOU SEE A DYING STAR!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun